sursa: NewsTeam.ro
Video

Cum va răspunde Teodorovici pentru jignirea adusă lui Cîțu ?

0

Dezbaterile bugetului pentru anul 2019, desfășurate miercuri, 13 februarie, în cadrul ședințelor de lucru a Comisiilor de buget-finanțe, au luat o întorsătura neașteptată din pricina unui schimb de replici neobișnuit între ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici și senatorul Florin Cîțu.

Ministrul de finanțe a lansat mai multe afirmații ironice la adresa senatorului PNL, Florin Cîțu, dorind să-și exprime în fața colegilor săi, dorința de a respinge amendamentul formulat de acesta.

sursa: youtube.com

„Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost. “ E. Teodorovici

Replica lui Florin Cîțu a venit în ziua următoare, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, prin care a declarat: “La dezbaterea pe legea bugetului de stat Eugen Teodorovici a continuat atacurile la personă. Este cel mai recent derapaj la adresa mea al acestui ministru dintr-un șir lung de derapaje. Bineînțeles că nu i se va întampla nimic pentru că în PSD+ALDE comportamentul lui Teodorovici este unul normal. […] P.S. Această ieșire a ministrului are legătură și cu anchetarea mea la ordinele lui Dragnea și Tăricenau. Revin cu detalii”.

Întrebarea în cauză este dacă Eugen Teodorovici poate fi tras la răspundere pentru comportamentul avut miercuri, în cadrul dezbaterilor, ori va fi protejat de imunitatea parlamentară. Conform Constituției în art.72, “Deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”. În situația de față nu pot fi incidente dispozițiile constituționale menționate, deoarece declarația lui Teodorovici nu poate fi considerată una politică. De asemenea, cuvintele adresate senatorului Cîțu, nu pot fi considerate expresia unei opinii politice.

Pentru simplul motiv că au fost încălcate dispozițiile art.72 din Codul Civil referitoare la dreptul la demnitate, îi poate fi atrasă răspunderea civilă lui Teodorovici. “Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.” prevede legiutorul facând trimitere la limitele respectului vieții private și al demnității persoanei umane.

Cine va fi noul procuror general? Toader a declanșat procedura de selecție.

Articolul precedent

S-a dat start-ul căutărilor pentru noii procurori DNA

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Video