sursa foto: Eric Gaillard/ REUTERS
FactualSpot

Cum arată relaxarea pentru marile orașe din jurul lumii? Statele iau măsuri pentru păstrarea distanțării sociale în pandemie de COVID-19

0

Multe dintre statele lumii încearcă să găsească soluții pentru numărul din ce în ce mai mare de persoane ce revin la lucru. Deoarece statul în casă nu este o măsură fezabilă pe termen lung, autoritățile caută soluții cât mai ingenioase pentru ca oamenii să poată ieși din case, bineînțeles, într-un mod cât mai sigur.

În Aalborg, un oraș din Danemarca, a fost trasată o linie galbenă pentru a delimita sensul de mers pentru pietoni, în scopul păstrării distanței necesare. De asemenea, mai multe orașe și-au refăcut temporar marcajele de străzi pentru a aloca cât mai mult spațiu pietonilor și bicicliștilor, în detrimentul mașinilor. Această măsură a fost luată pentru a permite cât mai multor oameni să iasă să-și facă exercițiile și să încurajeze mișcarea, chiar și în aceste momente tensionate, în care trebuie păstrată distanțarea socială.

sursa foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/ REUTERS

În Amsterdam, un restaurant a testat „căsuțe de carantină”, folosind foto-modele pentru a arăta modul în care se vor servi mâncarea și băutura în siguranță. Redeschiderea restaurantelor a fost anunțată în câteva țări, precum Spania și Ungaria, odată cu alte măsuri de relaxare luate de statele europene.

sursa foto: Eva Plevier/ REUTERS

În spațiile comune din vagoanele de transport în comun, cei din Nisa, Franța, au lipit marcaje pentru a le arăta exact oamenilor ce distanță să păstreze. Și în București, din 18 mai, serviciul public de transport în comun va funcționa la capacitate maximă astfel încât să se evite aglomerația.

sursa foto: Eric Gaillard/ REUTERS

Regulile de distanțare socială se vor aplica și la restaurante și cafenele, cum este aceasta din Hong Kong…

sursa foto: Tyrone Siu/ REUTERS

… precum și la toalete, cum este aceasta de pe un drum din Maidstone, Marea Britanie.

sursa foto: John Sibley/ REUTERS

Spațiile comune din marile corporații sunt, de asemenea, reorganizate astfel încât să se păstreze o distanță corectă, cum se observă la această bancă din Tokyo, Japan. În ceea ce îi privește pe români, un studiu realizat de Colliers International a arătat că șapte din zece angajaţi (70%) își doresc să continue să lucreze de acasă câteva zile pe săptămână, chiar și după relaxarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului şi ieşirea din starea de urgenţă.

sursa foto: Kim Kyung-Hoon/ REUTERS

În ceea ce privește România, ministrul de Interne, Marcel Vela, a arătat că românii pot merge, începând cu 15 mai, unde doresc, „evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus.”

143 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a Regatului României

Articolul precedent

Presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, i s-a facut rau in timpul conferintei de presa

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual