sursa foto: thebannercsi.com
SpotVideo

Cum acționează autoritățile străine împotriva agresorilor sexuali

0

Acest material este menit să atragă atenția asupra modului de funcționare a altor state atunci când vine vorba despre pericolele la care sunt expuși minorii. 

În Florida, SUA, ofițerii de poliție efectuează operațiuni sub acoperire prin care demască și arestează zeci de pedofili.

Pentru a le dezvălui identitatea, agenții autorităților publice pretind a fi în rolul unor minori prin intermediul unor conturi false pe site-urile de socializare din online, unde dau curs conversațiilor cu caracter explicit sexual inițiate de suspecți. Ulterior, suspecții ajung să stabilească întâlniri cu posibilele victime minore pentru a întreține relații sexuale cu acestea, însă pică în plasa polițiștilor care îi surprind pe infractori în locația stabilită ca punct de întâlnire.

Bărbații din orașul Sarasota,Florida, acuzați pentru tentativa de a întreține relații sexuale cu un minor riscă o sentință de la 5 la 15 ani de închisoare. Astfel de servicii ale autorităților publice din Sarasota sunt considerate esențiale pentru asigurarea securității și protejării celor mai vulnerabili.

Asemenea fapte sunt încadrate conform Codului Penal al legislației române la infracțiunea de racolare a minorilor în scopuri sexuale . Este prevăzută pedeapsa cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă pentru fapta persoanei majore de a-i propune unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani să se întâlnească, în scopul comiterii unui act dintre cele prevăzute în art. 220 (actul sexual cu un minor) sau art. 221 (coruperea sexuală a minorilor), inclusiv atunci când propunerea a fost făcută prin mijloacele de transmitere la distanţă.

Klaus Iohannis declaratie de presa: „Un lung sir de erori inacceptabile ale autorităților” „Le cer abrogarea modificarilor legislative aduse legilor justitiei. Daca nu o va face acest guvern, va promit ca voi strange o noua majoritate dupa alegeri, care va face asta!”

Articolul precedent

Șeful STS și-a anunțat demisia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot