FactualSpot

Cum a ignorat poliția din Caracal informațiile pe care le avea. Analiză PeROL #CrimeleDinCaracal

0

Din informațiile făcute publice de către părinții victimei și din declarațiile de presă ale autorităților implicate, reconstituim evenimentele și arătăm stângăcia instituțională generalizată din cazul crimelor în Caracal.

Către numărul de urgență 112 au fost inițiate 3 apeluri ale Alexandrei. Aceasta a oferit două informații foarte bune:

  1. Faptul că era într-un service auto
  2. Faptul că suspectul avea mulți câini în curte.

STS a oferit o localizare prin triangulație, în baza celulei GSM. Locația la care s-a produs crima a fost la limita razei indicate.

Caracal are o suprafață de 69 de km pătrați. Suprafața indicată de STS era mai mică.

În Caracal există 12 service-uri auto. În interiorul suprafeței indicate de STS sunt 4 service-uri auto.

Poliția a încercat să convingă familia că fata a fugit probabil cu un iubit.După câteva ore l-au pus pe tatăl Alexandrei să identifice dacă vocea de pe interceptare este a Alexandrei (de parcă ar fi contat cine suna la 112 și spunea că este sechestrat).

Din punct vedere juridic problema a fost abordată în mod greșit. S-a cerut încuviințarea unei percheziții domiciliare. Judecătorul a dat mandatul de percheziție în afara orelor în care aceasta este posibilă.

Procurorul de caz le-a comunicat agenților să respecte mandatul de percheziție domiciliară și să intervină respectând orele.

Poliția a așteptat câteva ore la poartă.

Vecinii au oferit informații legate de zgomot, dar poliția a zis că este un caz aflat în cercetare.

Cum se putea acționa în acest caz?

Nu era nevoie nici de mandat, nici de respectarea orelor pentru percheziție domiciliară. Se poate descinde în toate service-urile auto din Caracal în temeiul art. 27 alin. (2) din Constituție.

Din momentul în care au primit informația ca Alexandra este sechestrată într-un service auto din Caracal, în 10 minute ar fi putut ajunge câte un echipaj de poliție la fiecare dintre acestea.

Pentru mai multe răspunsuri juridice click AICI

 

SCANDALOS! Chestorul Politiei Romane da vina pe procurorul de caz fara sa realizeze incompetenta de care ambii au dat dovada!

Articolul precedent

REVOLTĂTOR! „Alertă Răpire Copil” – programul cu care se lăuda Poliția Română în cazul răpirilor de minori! Analiză PeROL

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual