sursa foto: libertatea.ro
FactualSpot

Cu ce gânduri s-au prezentat azi candidații pentru funcția de Președinte al României la urnele de votare

0

Primul candidat care s-a prezentat la vot a fost reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă. Aceasta a votat la Colegiul Sfântul Sava din Capitală în jurul orei 8.

Am votat pentru o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă în care românii să nu se teamă că nu au ce pune pe masă„, a declarat Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a votat la ora 9:10 la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Azi e ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului e cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Dragi români, vă aştept la vot!„, a declarat Klaus Iohannis.

O oră mai târziu, alți doi candidați s-au prezentat la urnele de votare din țară. Este vorba de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, care a votat la o secție din aproprierea locuinței sale din Sibiu, împreună cu familia și de candidatul PMP, Theodor Paleologu, care a votat la liceul „Spiru Haret”, din București.

„Am votat pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările de acum. Am votat la finalul unui proces în care, zic eu, românii au înţeles care e miza acestor alegeri” a spus candidatul Dan Barna.

Theodor Paleologu a declarat că a votat pentru „o Românie a respectului pentru muncă, pentru educație, pentru moștenirea culturală a României și a Europei, respect pentru românii de toate vârstelele: tineri și bătrâni, pentru românii din afara țării.

Klemen Hunor, cadidatul UDMR, a votat tot în jurul orei 10:00 la o secție din județul Harghita. „Spun să mergeţi la vot şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru România”, a transmis acesta tuturor cetățenilor români.

Ninel Peia, candidatul din partea Partidului Neamul Românesc, a declarat la 11:20 după ce a ieșit din secția de votare din Voluntari că„a votat pentru neam și pentru țară”.

Candidatul John Ion Banu, candidatul din partea formațiunii formare în aprilie a acestui an, Partidul Natiunea Romana,  a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a venit pentru „o nouă atitudine politică”.

„Am venit pentru o nouă atitudine în viaţa politică, am venit pentru a crea o breşă în viaţa politică, în această castă politică care nu mai răspunde  intereselor poporului. Am venit aici ca să arăt că această resemnare a faptului că jocurile sunt făcute, nu e reală”, au fost cuvintele candidatului Banu.

Cătălin Ivan, candidatul Alternativei Naţională pentru Demnitate (ADN) la prezidenţiale, a declarat după ce a votat că în această campanie s-a văzut „o clasă politică veche” şi că e optimist de faptul că din urmă vin „politicieni tineri ” care „să se lupte pentur viitorul acestei ţări”. „Sunt optimist, cred că România are o şansă, deşi nu am avut campanie electorală, viitorul sună bine. Avem politicieni tineri care să se lupte pentru viitorul acestei ţări”, a mai afirmat Cătălin Ivan

Ramona Ioana Bruynseels, candidatul din partea PPU, a îndemnat cetățenii români să voteze cu sufletul pentru o ţară frumoasă, reamintind că mulţi români şi-dat viaţa pentru ca noi să avem astăzi acest drept.

Candidatul independent Alexandru Cumpănaşu a votat, duminică după-amiază, la o secţie din Caracal, el mergând la vot împreună cu părinţii Alexandrei Măceşanu.

„Am votat pentru o Românie în care să nu mai trebuiască să ne fie frică să ne ducem copiii la şcoală, pentru o România în care să nu ne fie frică de faptul că autorităţile ascund adevăruri sau că nu află la timp ceea ce trebuie să afle, pentru o Românie în care românii să se simtă pe ei în siguranţă şi familiile lor, pentru o Românie din care mafia să dispară, pentru o Românie care să aibă din ce în ce mai multă încredere în ea, pentru o Românie cu viziune pentru viitor”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

După ora 17:00 candidatul Mircea Diaconu susținut de Alianța electorală „Un OM” (ALDE și ProRomânia) a votat la o secţie de la Liceul „Ion Neculce” din Sectorul 1.

Am votat pentru un preşedinte al tuturor românilor şi în niciun caz un preşedinte al propriului său partid politic contra celuilalt partid politic, împărţind România în bucăţi. Din păcate, de 30 de ani se întâmplă cam la fel, sper din tot sufletul ca, mă rog, cât mai repede, să începem să facem pace în ţara asta. Asta e tot”, a declarat Mircea Diaconu la ieşirea de la urne.

Cine va fi alesul? Reguli si prezenta la vot. LIVE UPDATE

Articolul precedent

Provocarea lui Rareș Bogdan pentru electorat: Haideți la vot!

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual