EsențialSpot

CTP despre hotărârea în #DosarulColectiv: Pedepsele sunt departe de a fi suficiente. Sunt o încercare de a închide gura celor care cer dreptate în continuare

0

Cristian Tudor Popescu a făcut primele declarații după pronunțarea hotărârii date în primă instanța la Tribunalul București în cazul dosarului Colectiv. 

Ceea ce s-a întâmplat acum , oricât de spectaculos și uriaș ar arăta, nu e sigur deloc. O să vedem ce o să se întâmple în continuare, se vor găsi alte chichițe avocățești.” a spus gazetarul pentru Digi24.

Fostul primar al Sectorului 4,  Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare. Cea mai aspră pedeapsă pronunțată la acest termen a fost împotriva Danielei Niţă, patroana firmei de artificii, pentru 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Mai multe detalii aici.

Aceste pedepse nu sunt deloc uriașe, după părerea mea;  Nu știu dacă vor fi menținute și sunt departe de a fi suficiente. Să vedem la apel ce judecător o să judece pentru că domnii judecători ne rezerva tot felul de soluții, hotărâri care pe mine unul mă deconcertează. De pildă, în cazul de la Arad în care cei 8 inși acuzați grav de un lanț infracțional cu tot felul de stenograme, nici măcar nu sunt în stare să îi condamne sub control judiciar.” a obiectat gazetarul.

Pentru a-și exprima revolta asupra pedepselor insuficient de aspre pronunțate astăzi de magistrații Tribunalul București, Cristian Tudor Popescu a declarat următoarele:

„să stăm să ne gândim puțin: acum câteva zile a fost o știre despre un deținut la Timișoara care a încercat să evadeze făcând o gaura în perete. Era condamnat la închisoare pe viață pentru ca a omorât 4 oameni. Acești inși au omorât zeci de oameni și au făcut-o prin corupție, cinism criminal și minciună. Să ne amintim că ISU, ca instituție a negat în primă instanță orice legătura cu Colectiv spunând ca ei nu cunosc, nici nu știu că există acest club pana când s-a dovedit că existau. Amintiți-vă ipocrizia sinistră a lui Piedone care voia să construiască o statuie pentru cei care au murit acolo.”

„În ce-i priveşte pe domnii Bănicioiu şi Arafat care îi au pe conştiinţă după incendiu pe cei care au murit din pricina infecţiilor din spitale, aceşti inşi nu au răspuns încă cu nimic pentru ce au făcut.” a mai adăugat CTP.

Din acest considerent, gazetarul este de părere că acest dosar nu a fost soluționat în acest moment.

Cât despre faptul că instanța a prevăzut în sentință pedepse aproape de maximul prevăzut de lege, ziaristul Popescu a spus că „Reprezintă o încercare de a da satisfacţie,  încercare de a închide gura celor care cer dreptate în continuare. În schimb, responsabilii de nivel înalt din dosar sunt neatinşi, cumva aceste pedepse maxime sunt pentru executanţi, Piedone nu e executant, dar ceilalţi sunt doar nişte executanţi. Pentru starea de fapt care a dus la incendiul din Colectiv şi la ce s-a întâmplat apoi în sistemul medical cu cei răniţi, pentru asta nu a răspuns nimeni. Cumva, asta se doreşte să treacă în planul doi”. 

Nu ne ducem să dărâmăm poarta Tribunalului acum pentru că s-a dat o anumită hotărâre, deși unii au facut-o, au venit la Tribunal cu toată gașca ca să influențeze sentințele, respectăm decizia, nu ne opunem civil sau in vreun fel ei, dar o comentăm, avem dreptul”, a spus Cristian Tudor Popescu în încheiere despre prima hotărâre în #DosarulColectiv.

Declaraţia Parlamentului României consacrată marcării a 30 de ani de la Revoluţia din 1989: „condamnă hotărât manifestarea sub orice formă a ideilor totalitariste, comuniste, populiste şi naţionaliste”

Articolul precedent

Indemnizațiile pentru funcții publice vor fi înghețate la valoarea actuală. Subvențiile acordate partidelor s-ar putea reduce cu 30%

Articolul următor

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *