sursa: turnulsfatului.ro
FactualSpot

CTP: “Am gresit cand am reprosat USR ca nu a intrat la guvernare. Nu are ce sa caute.” Excluderea Olimpiei Ardelean din USR

0

Cum a pornit scandalul excluderii Olimpiei Ardelean din USR

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuție” la care a fost supusă de Biroul Național al partidului.

Concluzia lui CTP

„Nu mai am decât un singur lucru de spus despre USR, pe care l-am votat în alegerile europarlamentare: Am spus astă-vară, am reproșat acestei formațiuni politice, care se autointitulează partid sau ce este ea, i-am reproșat că nu vrea să se angajeze la guvernare alături de PNL. Am greșit. E o greșeală. În modul în care se prezintă acum USR-ul, nu avea ce să caute la guvernare!”, a punctat CTP in emisiunea Cap Limpede conform Digi24

Cateva aspecte cu privire la libertatea de exprimare

Libertatea de exprimare este un drept fundamental reglementat in art. 30 din Constitutia Romaniei, drept ce permite oricarei persoane sa isi exprime gandurile, a opiniile sau credintele, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, in ANUMITE LIMITE.

LIMITELE libertatii de exprimare sunt reglementate de art.30 alin. 6 si 7:

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

Olimpia Ardelean nu a incalcat acest drept fundamental atunci cand a afirmat ca Dan Barna a cunoscut faptul ca multe dintre semnaturile stranse pentru campania “fara penali” au probleme.

Cu toate acestea, un partid politic rigid poate decide excluderea unui membru chiar daca acesta isi exercita dreptul la libera exprimare, in masura in care ceea ce se exprima nu este in acord cu pozitia/ideologia partidului.

Totusi… cazul Olimpiei Ardelean este unul care nu mai tine de o anumita ideologie.

O asemenea atitudine (excluderea) ridica semne de intrebare cu privire la modalitatea in care intelege USR sa realizeze organizarea de partid.

Vrei să dai mită să scapi de pedepse? #maigândește-te

Articolul precedent

Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, arestat pentru trafic de droguri

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual