sursa foto: Facebook/csm1909.ro
FactualSpot

CSM își alege conducerea. Klaus Iohannis participă la ședința unde se dezbate raportul de activitate pe anul 2019

0

Potrivit ordinii de zi postate pe site-ul oficial al Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, în plen, se va desemna noua conducere a forului, pentru anul 2020. Tot marți, 10 decembrie, va fi dezbătut raportul de activitate al Consiliului pentru 2019. Ședința este stabilită la ora 11.00 și președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în agenda sa participarea, la sediul CSM.

Actuala conducere a Consiliului este reprezentată de judecătorul Lia Savonea (președinte) și procurorul Nicolae Solomon (vicepreședinte).

De asemenea, tot pe ordinea de zi a CSM, se află în plan, de la ora 14.30, se află și validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. În această privință, însă, a fost formulată o cerere de doamna procuror Adina Florea, candidat admis în urma derulării procedurii de ocupare a funcţiei de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, prin care anunță retragerea candidaturii sale.

Consiliul Superior al Magistraturii este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit. El este ales dintre cei 14 magistrați, aleși în adunările generale ale magistraților și validați de Senat. Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenței justiției și este alcătuit din 19 membri, aleși pentru un mandat de 6 ani. Mai multe informații despre rolul, structura și atribuțiile CSM se găsesc în art. 133, 134 din Constituția României.

Proiectul „Oxigen” al CGMB, care limitează accesul mașinilor poluante în Capitală, amânat până în martie 2020

Articolul precedent

Liviu Dragnea, la ICCJ. Avocatul Flavia Teodosiu: sperăm să se admită contestația în anulare, în principiu

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual