sursa foto: Administrația Prezidențială
FactualSpot

CSAT a dat avizul pentru bugetul anului 2020 al instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale

0

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit astăzi, 17 decembrie, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni, pentru a dezbate propunerile de buget pentru anul 2020 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale. După o întâlnire de 30 de minute, a fost dat avizul pentru proiectul de buget.

„Subiectul analizat în cadrul ședinței a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Astfel, Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea”, se arată pe site-ul oficial al Administrației Prezidențiale.

„Marți, 17 decembrie a.c., începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței se află subiectul referitor la propunerile de buget pentru anul 2020 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării țării și securității naționale”, se arăta luni, în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Acuzații pentru omor și abuz de putere în cazul calamităților produse de cutremurul din Albania. 9 persoane au fost arestate. Ce riscă în România responsabilii clădirilor nesigure?

Articolul precedent

Referendum intern pentru poziționarea partidului USR. Dan Barna: Centru dreapta modern, liberalism european este răspunsul

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual