sursa foto: digi24.ro
FactualSpot

CTP despre dezbaterea electorală: Iohannis ar comite o greșeală uriașă să se întâlnească cu Dăncilă. „Trebuie să facă o dezbatere liberă cu jurnaliștii”

0

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la Digi24 că hotărârea Președintelui Iohannis de a refuza o dezbatere electorală cu contracandidatul său din cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale este perfect justificată.

Cu cine vreți să se întâlnească Klaus Iohannis? Cu o persoană care tocmai a scăpat partidul de sub control ? Doamna Dăncilă se face de râs acum, în ședința PSD, și s-o salveze domnul Iohannis invitând-o la dezbatere?

Am văzut toate dezbaterile de tur 2 din 1990 și până acum, pe una dintre ele am și moderat-o, și niciodată nu a fost prezent în dezbatere un candidat cu un nivel intelectual și mental atât de jos ca al doamnei Dăncilă. E o chestiune tehnică aici: în momentul în care te întâlnești cu cineva aflat în această condiție și mai are și vreo 15 puncte sub tine, comiți o greșeală uriașă. Nu te întâlnești cu un candidat aflat atât de jos din toate punctele de vedere sub tine. [..] Doamna Dăncilă, prin simpla prezență acolo, având în vedere nivelul jos la care se află, nu poate decât să câștige, dintr-o astfel de întâlnire. Domnul Iohannis ce să câștige? Eu sunt cu totul de acord cu această decizie a președintelui” a afirmat hotărât jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că este însă nevoie de cel puțin o dezbatere liberă a candidatului Klaus Werner Iohannis cu jurnaliștii.

Însă, dacă președintele nu face cel puțin o dezbatere liberă cu ziariștii, care după părerea mea va fi mult mai grea decât una cu Viorica Dăncilă, o dezbatere în care să i se pună întrebări de către toată lumea prezentă în sală, dacă nu face o astfel de dezbatere, atunci nu e în regulă. Va fi întrebat de atâtea lucruri pe care nu le-a lămurit, evident că jurnaliștii îl vor întreba, au memorie bună”  a mai completat gazetarul.

Din punctul său de vedere, refuzul Președintelui la o astfel de dezbatere liberă pentru presă ar fi jignitor și că doar atunci electoratul ar trebui să își ridice o problemă asupra susținerii sale, nu la refuzul provocării ridicate de Viorica Dăncilă.

I-aș întreba pe toți votanții din turul 1 ai lui Klaus Iohannis și pe cei care nu au votat-o pe d-na Dăncilă și care au de gând să nu vină la vot pentru că nu are loc o dezbatere: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Dumneavoastră personal, ca votant, ați vrea să vă întâlniți și să aveți o discuție intelectuală cu această doamnă?

 

Ana Birchall exclusa din PSD. Vezi reactia ei

Articolul precedent

Președintele Iohannis – întâlniri cu miniștrii din Guvernul Orban. Florin Cîțu: gaură în buget de 21 de miliarde de lei

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual