sursa foto: viata-libera.ro
FactualSpot

Corpul agenților de poliție mobilizat de ochii lumii printr-un SMS trimis de șefi

0

În lumina evenimentelor recente, ne-a fost dat să sesizăm adevăratele lacune sistematice, începând de la nivel local și până la nivel național. Un incident tragic ne-a făcut să vedem că poliția nu este „mereu la datorie”, însă de ochii lumii, oamenii legii se mobilizează să lase o impresie bună și să ascundă probleme cât se poate de reale.

O echipă de la televiziunea Digi24 și-a propus să desfășoare o anchetă în satele de lânga București pentru a vedea câţi poliţişti sunt găsiţi la locul de muncă şi cât de repede sunt gestionate situaţiile de urgenţă.

La auzul acestor vești, șefii din poliție și-au avertizat subalternii prin intermediul unor SMS-uri în miez de noapte, de controlul neoficial ce îi așteaptă a doua zi.

Următorul mesaj a fost primit de angajații din localitățile de lângă București:

Pentru colegii de la posturi, umblu un reporter de la Digi24 prin comnue, filmează posturile şi apelează la nr De telefon afişat pe uşă, să vadă dacă răspunde cineva şi întreabă dacă suntem de serviciu sau liberi

Nu ştiu cât de reală este informaţia dar, transmite-ţi-o colegilor de la posturi să fie pe poziţii.

Rog şefii de secţii rurale, instruire şi măsuri!

Şefii de secţii rurale, aştept urgent să confirmaţi că aţi înţeles.

Cosmin Andreica, reprezentant al polițiștilor, a oferit pentru Digi24 mai multe detalii despre măsurile de disimulare a realității din secțiile de poliție:

„Pe grupurile şefilor a venit un mesaj de la nivel naţional în sensul de a se acoperi cât pot de mult pentru ca presa sau opinia publică să nu vadă vulnerabilităţile. Să-şi scoată numerele de telefon de pe uşile posturilor de poliţie în aşa fel încât să se înţeleagă că programul de lucru este 24 de ore din 24. Le-a solicitat să elimine orice intervale orare care sunt afişate pe uşile posturilor de poliţie din care să rezulte că programul de lucru la ora 16:00.”

Chiar şi la scurt timp după moartea Alexandrei, sediul poliţiei din localitatea victimei era pustiu. Programul de lucru în secțiile de poliție din mediul rural se încheie la ora 16:00, iar timpul necesar unei intervenții depășește o oră.

Florian Bodog a rămas fără titlul de doctor

Articolul precedent

Pistă nouă în ancheta crimelor din Caracal

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual