sursa foto: historynet.com
FactualSpot

Coreea de Sud obligă Japonia la plata a 74.000 de euro pentru femeile obligate la sclavie sexuală în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

0

Japonia a fost condamnată vineri, 8 ianuarie, de un tribunal sud-coreean la plata de despăgubiri pentru 12 femei ce fuseseră obligate la sclavie sexuală în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în bordeluri ale armatei imperiale, sau pentru familiile lor. Această decizie fără precedent este susceptibilă să irite Tokyo, potrivit The New York Times.

Un tribunalul din districtul central Seul a decis că executivul nipon trebuie să plătească fiecărei victime câte 100 de milioane de won (74.000 de euro), în cadrul primului dosar civil înaintat justiţiei în Coreea de Sud împotriva Tokyo de către cele care erau denumite eufemistic „femei de reconfortare” şi care, în realitate, erau sclavele sexuale ale trupelor japoneze.

Istoricii au arătat că până la 200.000 de femei (în principal originare din Coreea, dar şi din alte ţări asiatice, inclusiv China) au fost forţate să se prostitueze în bordeluri militare nipone în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Guvernul japonez neagă responsabilitatea sa directă pentru abuzurile comise în timpul războiului, insistând asupra faptului că victimele erau recrutate de civili şi că bordelurile erau exploatate comercial.

Tokyo şi Seul reprezintă doi aliaţi-cheie ai Statelor Unite într-o regiune dominată de China şi care se confruntată cu ameninţarea Coreei de Nord, dotată cu arme nucleare. Relaţiile dintre ele rămân, însă, tensionate din cauza vechilor diferende moştenite din perioada în care Peninsula Coreeană era o colonie a Japoniei (1910-1945).

Mail-uri înșelătoare privind accesul la vaccinul anti-COVID în Regatul Unit

Articolul precedent

Un bărbat mușcat de un câine comunitar a obținut în instanță peste 10.000 de lei daune de la Primăria Abrud

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual