sursa foto: http://m.cugetliber.ro
FactualSpot

Control la DSP Brașov după ce un medic de la Serviciul de Ambulanță, infectat cu COVID-19, a mers la serviciu

0

Un medic de la Serviciul de Ambulanță Brașov a mers trei zile în misiuni, el fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, după ce a primit un rezultat greșit. Săptămâna trecută, în urma unei anchete epidemiologice, mai mulți medici de la Serviciul de Ambulanță Brașov au fost testați.

În urma testării a rezultat că cei doi medici testați sunt negativi, aceștia putând să își continue programul în modul lor obișnuit. Surpriza a survenit luni dimineață, când Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat Serviciul de Ambulanță că s-a produs o eroare, fiindcă cei doi medici erau infectați. Norocul a fost că unul dintre medici a fost în concediu, rămânând doar unul care este posibil să fi transmis virusul mai departe.

Direcția de Sănătate Publică Brașov a admis existența unei greșeli și o pune pe seama unei erori umane, la accesarea rezultatelor, din calculator. Directorul executiv la DSP Brașov, Andrea Neculau, a declarat că: „Din păcate este o eroare umană la comunicarea rezultatului. Persoana care a comunicat rezultatul a deschis un test fără să verifice data.

În urma acestui incident, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Brașov.

Momentan medicii infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt în carantină și nu prezintă simptome. Autoritățile abilitate sunt acum însărcinate cu ancheta epidemiologică, pentru a se putea stabili cu exactitate câte persoane au intrat în contact ce cei doi medici.

Dezvăluiri incendiare din partea Poliției: destructurarea grupărilor infracționale, stopate de oamenii infiltrați ai interlopilor

Articolul precedent

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare susține Autoritatea de Supraveghere Financiară în decizia sa de modificare a Normei RCA

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual