sursa foto: playtech.ro
FactualSpot

Contracte frauduloase la spitalele din Brașov și Harghita atribuite cu mită de până la 89.000 de euro

0

Procurorii anticorupție din cadrul Serviciului teritorial Brașov au transmis, în completarea comunicatului nr. 824/VIII/3 din data de 3 decembrie 2020, că desfășoară cercetări penale in rem (față de fapte) în legătură cu presupusa comitere, de către mai mulți funcționari publici, a următoarelor infracțiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și a altor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Joi, 03 decembrie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au efectuat cercetări privind suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada decembrie 2019 – prezent, la domiciliile unor persoane fizice, precum și spitale COVID-19.

Cauza are ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă. În schimb, persoane din conducerea spitalelor și/sau persoane cu ascendent și influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective.

Din cercetări a reieșit că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

CSM a ales noul președinte pentru următorul an: judecătorul Bogdan Mateescu. Procurorul Florin Deac numit vicepreședinte

Articolul precedent

„Regina Escrocheriilor de la Hollywood”, un bărbat indonezian acuzat de furt de identitate, arestat în Anglia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual