sursa foto: Poliția de Frontieră
SpotVideo

Contrabandă cu pietre semiprețioase în valoare de 3 milioane de lei. Șofer prins de Poliția de Frontieră Satu Mare

0

Un cetăţean ucrainean a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Satu Mare, transportând aproximativ 250 kg de pietre semipreţioase, presupuse a fi chihlimbar, în valoare de aproximativ 3,1 milioane lei. Bărbatul nu a oprit la semnalele regulamentare, încercând sa evite efectuarea verificării autoturismului, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

În data de 27 octombrie, în jurul orei 20.00, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

În comunicat se precizează că: „În urma acţiunii, pe raza localităţii Huta Certeze, jud. Satu Mare, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic pentru control un autoturism, înmatriculat în România. Şoferul a ignorat semnalele, şi-a continuat deplasarea, sens în care poliţiştii de frontieră au pornit imediat în urmărirea lui, fiind blocat de către maşinile echipajelor. În încercarea de a evita controlul, conducătorul auto a avariat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră şi s-a blocat în maşină.”

Poliţiştii de frontieră au verificat autovehiculul şi au constatat că în portbagaj se aflau mai mulţi saci de rafie încărcaţi cu o cantitate semnificativă de pietre semipreţioase.

Persoana în cauză, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană în vârstă de 31 de ani, şi bunurile depistate au fost duse la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Poliția de Frontieră arată că, în urma inventarierii, au rezultat 11 saci care conţineau cantitatea de aproximativ 250 kg de material solid de culoare galben-maronie, asemănător chihlimbarului. Materialul descoperit va fi trimis spre expertiză către Centrul Gemologic Român.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, şoferul ucrainean fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cantitatea de aproximativ 250 kg de chihlimbar, în valoare estimată de 3,1 milioane lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului.

Persoana în cauză riscă între 2 și 7 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă (pentru introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal) reglementată în Codul Vamal (Legea nr.86/2006).

Dublu record negativ de infectări și decese: 5.343 de cazuri noi de COVID-19 și 107 români decedați în ultimele 24 de ore

Articolul precedent

Soții, chiar și de același sex, trebuie să aibă dreptul de ședere în țară. România riscă sancțiuni europene pentru nerespectarea deciziilor CCR și ICCJ în cazul Coman – Hamilton

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot