sursa foto: consilium.europa.eu
FactualSpot

Consiliul UE aprobă un ajutor în valoare de 100 miliarde de euro împrumut statelor membre pentru a acoperi riscurile de șomaj

0

Astăzi, Consiliul Uniunii Europene a ajuns la un acord privind susținerea unei scheme de ajutor pentru cetățenii europeni care au rămas în șomaj în contextul economic cauzat de pandemia COVID-19.

Schema va acorda împrumuturi în valoare de 100 de miliarde de euro statelor membre pentru a ajuta angajații, în special pe cei din sectoarele economice serios afectate, să-și mențină locurile de muncă.

Schema SURE („Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency”) susține diminuarea riscurilor de șomaj în situații de urgență și face parte din pachetul de măsuri al Uniunii Europene adoptat de statele membre al zonei euro pentru domeniul muncii și afacerilor, ce are un buget total de 540 miliarde de euro.

Toate statele membre vor avea posibilitatea să apeleze la acest instrument, după data de 19 mai când se așteaptă să fie adoptată procedura de aplicare a schemei de ajutor de către Consiliul UE și numai după ce statele vor oferi garanțiile necesare de obținere a împrumuturilor.

Astfel, statele vor putea solicita sprijin financiar Uniunii Europene pentru a finanța autoritățile, instituțiile și companiile naționale, schemele de ajutor pentru societăți private precum și măsuri speciale în privința angajaților din domeniul sănătății.

Schema de ajutor financiar va funcționa până la sfârșitul anului 2020, cu posibilitatea prelungirii sale cu câte 6 luni, în funcție de evoluția efectelor avute de criza COVID-19 asupra economiei.

190 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în România. 9.370 de persoane s-au vindecat și 1.056 au decedat

Articolul precedent

Un atac cibernetic direcționat asupra spitalelor a fost oprit de DIICOT și SRI. Anchetă în desfășurare în România și Republica Moldova

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual