sursa foto: psd.ro
Video

Congresul PSD- un altfel de show la Sala Palatului

0

Un eveniment de amploare a avut loc sâmbătă la Sala Palatului. Nu este vorba despre unul de divertisment (deși unii l-au luat ca atare) ci despre congresul Partidului Social Democrat.

În jur de 4000 de delegați ai formațiunii politice s-au adunat pentru a alege noua conducere a partidului. Rezultatele arată că Viorica Dăncilă a câștigat detașat șefia PSD cu 2828 voturi. Contracandidații săi pentru conducerea partidului au fost Liviu Pleşoianu – 715 voturi, Şerban Nicolae – 375 voturi şi Ecaterina Andronescu – 50 de voturi. (22 voturi au fost nule).

În ceea ce privește funcția de președinte executiv al PSD, aceasta a fost ocupată de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, el obţinând 2463 de voturi. Contracandidaţii săi au obţinut: Daniel Suciu – 1358 voturi, Daniel Florea – 129 voturi şi Marius Bota, care s-a retras – 19 voturi. (21 voturi au fost nule).

Mihai Fifor este secretarul general ales de PSD cu 2366 de voturi, în detrimentul lui Gabriel Petrea- 717 voturi, lui Felix Stroe – 189 , lui Codrin Ştefănescu – 466 voturi și al Rodicăi Nassar- 77 voturi. (175 voturi au fost nule).

Două momente aflate la poluri total opuse din perspectiva reacției publicului s-au remarcat în acest congres. Primul, aplaudat frenetic de social-democrați, a fost discursul lui Liviu Pleșoianu. Al doilea, în schimb a fost tentativa lui Marian Oprișan de le adresa câteva cuvinte delegaților dar momentul lui a fost stopat de huiduieli.

Alte chestiuni importante din cadrul acestui congres au fost imortalizate de jurnaliștii publicației online Recorderal căror reportaj îl puteți viziona mai jos.

SURSE: Avem proiectele de revizuire a Constituției depuse de PSD-ALDE și PNL

Articolul precedent

Deși am avut Președinția Consiliului UE, reprezentanții Guvernului nu au făcut lobby pentru aderarea României la Schengen

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Video