sursa foto: whatho.in
FactualSpot

Condamnare la moarte, prin Zoom. Un bărbat din Singapore a primit sentința de la distanță pe timp de pandemie

0

Un bărbat din Singapore a fost condamnat la moarte printr-un apel video realizat folosind platforma Zoom, deoarece țara rămâne în carantină pe fondul numărului mare de cazuri de COVID-19, potrivit BBC. Acesta reprezintă primul caz al orașului în care o sentință atât de dură a fost pronunțată de la distanță.

Punithan Genasan, în vârstă de 37 de ani, este bărbatul care a primit sentința pentru participarea sa la o afacere cu droguri care a avut loc în 2011. Grupurile ce militează pentru drepturile omului sunt de părere că utilizarea pedepsei cu moartea într-un moment în care lumea este prinsă de o pandemie este „respingătoare.”

Marea majoritate a audierilor judecătorești din Singapore au fost amânate până la cel puțin 1 iunie, când se va încheia perioada actuală de izolare a orașului, însă cazurile considerate esențiale sunt lucrate de la distanță: „Pentru siguranța tuturor celor implicați în procedură, audierea pentru procurorul public împotriva Punithan A / L Genasan a fost realizată prin videoconferință”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții Supreme din Singapore, pentru Reuters. Avocatul inculpatului, Peter Fernando, a declarat că clientul său are în vedere să facă apel la hotărârea instanței.

Singapore are o politică cu toleranță zero pentru drogurile ilegale. În 2013, 18 persoane au fost executate – cea mai mare cifră în cel puțin două decenii, potrivit Amnesty International. Dintre acești 18, 11 au fost acuzați de infracțiuni legate de droguri.

Până de curând, traficul de droguri era una dintre cele patru infracțiuni care aduceau o condamnare obligatorie la moarte. Judecătorii din Singapore pot acum să reducă acest lucru la viață, în anumite condiții.

Oficialii din Singapore nu sunt, însă, primii care au emis o pedeapsă cu moartea în cadrul unei convorbiri video, o hotărâre similară fiind pronunțată în Nigeria la începutul acestei luni.

Cine este scutit de la purtarea măștii de protecție?

Articolul precedent

Grupul de comunicare strategică raportează 17.585 de români infectați cu coronavirus. 10.581 de persoane s-au vindecat și 1.151 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual