sursa foto: edition.cnn.com
FactualSpot

Comunicatul MAE: Al doilea cetățean român infectat cu coronavirus, membru al echipajului de pe nava Diamond Princess

0

Ministerul Afacerilor Externe a publicat un comunicat de presă în care a confirmat existența unui al doilea cetățean român infectat cu coronavirus. Acesta este un membru al echipajului de la bordul navei Diamond Princess.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că, „Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi (acreditată și pentru Regatul Cambodgia) de la autoritățile cambodgiene, opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh.

Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.”

Miercuri, în jur de 500 de persoane ar trebui să debarce în Japonia de la bordul navei Diamond Princess, după o perioadă de carantină de 14 zile. Primul caz de român infectat cu coronavirus a fost anunțat de Ministerul Afacerilor Externe săptămâna trecută.

Magistrații vor primi în următorii 5 ani sporuri de aproximativ 390 de milioane de euro de la Ministerul Justiției

Articolul precedent

Inițiativă a ministrului Muncii: alocațiile pentru copii să fie distribuite în forma unor vouchere, deoarece uneori „se mai joacă și la păcănele”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual