sursa foto: cotidianul.ro
FactualSpot

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei amână emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România. Comunicatul Ministerului Justiției

0

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat joi, 5 decembrie, la o reuniune la Strasbourg a Comitetului Delegațiilor Miniștrilor în format Drepturile Omului (CM-DH), dedicată supravegherii executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, prezidată de domnul Panayiotis Beglitis, reprezentantul permanent al Greciei pe lângă Consiliul Europei. În cadrul acesteia, Comitetul de Miniștri a hotărât să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită în loc o decizie de recomandare.

„După trei ore de dezbateri intense, în urma poziţiei şi argumentelor prezentate de Ministerul Justiţiei din România, Comitetul de Miniștri a hotărât să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită în loc o decizie de recomandare. Ministrul Justiţiei a fost asistat la dezbateri de E.S. ambasadorul Răzvan Rusu, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, agentul guvernamental al României pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum și de o echipă de experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi MAE”, prezintă comunicatul Ministerului de Justiție.

„A fost o dezbatere dificilă cu rezultate pozitive pentru România. Dar trebuie să gândim, redactăm şi aplicăm un plan urgent de măsuri integrate pentru a rezolva durabil problema condiţiilor din penitenciare şi siguranţa cetăţenilor şi de a stopa condamnările României la CEDO. Mă bucur să am sprijinul Primului Ministru în această direcţie”, a declarat Ministrul Justiţiei.

De asemenea, Cătalin Predoiu va prezenta un memorandum privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în ședința de guvern programată pentru ora 17.00, la ministrul Justiției, astăzi, 6 decembrie. Aceasta reprezintă o primă discuție despre desființarea Secției, o decizie urmând a fi luată după 10 decembrie.

#NoCancer Bolnavii de cancer și drepturile reglementate prin lege. Confidențialitatea și protecția datelor

Articolul precedent

O femeie din Cluj Napoca a vandalizat mașinile vecinilor pentru că erau parcate pe trotuar.

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual