sursa foto: libertatea.ro
FactualSpot

Comisia specială pentru legile justiției, condusă de Florin Iordache în Parlament, a fost desființată

0

Birourile permanente ale celor două Camere din cadrul Parlamentului s-au reunit marți pentru a aproba solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, privind desfiinţarea comisiei speciale pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache.

Ce a realizat Comisia specială?

Înființată prin Hotărârea Parlamentului 69/2017,  Comisia specială comună  pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative pe domeniul Justiţiei a propus adoptarea celor mai controversate modificări aduse până în prezent Codului Penal și Codului de Procedură Penală. De asemenea, ligile justiției au fost modificate la inițiativa aceste Comisii creând o adevărată revoltă la nivel național.

Înființarea Secției Speciale de investigare a magistraților, secție criticată atât de Comisia Europeană și de magistrații din întreaga țară, a fost un alt proiect inițiat de Comisia specială condusă de fostul ministru al justiției, Iordache.

Marcel Ciolacu, președintele actual al Camerei Deputaților și-a dorit încă din luna iulie a acestui an desființarea Comisiei comune a Parlamentului, considerând că a adus un prejudiciu numelui Partidului Social Democrat din cauza inițierii de modificări considerate neconstituționale.

”Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă, ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României” a declarat atunci, Marcel Ciolacu.

Proiectele de lege şi propunerile legislative cu care intră în atribuțiile acestei comisii speciale vor fi transmise comisiilor permanente de specialitate pentru întocmirea rapoartelor.

DNA trimite în judecată un om de afaceri italian pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile atribuite în agricultură, prin fraudare.

Articolul precedent

DIICOT nu va mai colabora cu INML pentru analiza probelor genetice în cazul Caracal. Mama Luizei Melencu refuză prelevarea de noi probe

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual