sursa foto: ecopolitic.ro
Factual

Comisia Europeană oferă vouchere în valoare de 15.000 euro pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice

0

De astăzi, primăriile, bibliotecile și spitalele din România pot să aplice pentru a obține vouchere de la Comisia Europeană, în valoare de 15.000 euro. Acestea vor fi folosite pentru instalarea echipamentelor Wi-Fi în spaţii publice, perioada de înscriere pentru aceste proiecte fiind doar de două zile, între 19 și 20 septembrie.

Această inițiativa promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice, cum ar fi parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în UE.

”Un proces simplu, transparent, fără costuri pentru beneficiar, UE va plăti direct către executantul proiectului.”, promite Comisia Europeană.

În schimb, pentru abonamentul la internet și întreținerea echipamentului va plăti administrația locală.

Entitățile ce vor să obțină voucherul pot intra pe site-ul WiFi4U, la adresa https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/beneficiary-landing.

Inițiativa WiFi4EU se adresează entităților învestite cu o misiune de serviciu public, în special municipalități locale, biblioteci, centre de sănătate etc. UE va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului.” – anunță site-ul oficial al proiectului.

Dizolvarea Parlamentului, o chestiune utopică în actuala configurație politică

Articolul precedent

Soluția antipoluare adoptată de Consiliul Municipiului București: Programul Rabla Taxi. Eco-vouchere în valoare de 3.000 de euro pentru taxiuri noi

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual