sursa foto: captura Youtube
FactualSpot

Colo, vloggerul care a instigat la violență, a fost reținut seara trecută. El este vizat de o propunere pentru arestare preventivă

0

Alexandru Bălan, cunoscut sub numele de „Colo” în lumea vloggingului, a fost reținut seara trecută de către polițiștii Secției 9 din Capitală, după câteva ore de audieri, potrivit surselor Digi24.

Imediat după audieri, organele de cercetare penală au putut dispune reținerea suspectului pentru 24 de ore. O propunere de arestare preventivă va fi judecată astăzi la Tribunalul București.

Colo a fost pus sub acuzare în urmă cu o săptămână de Direcția Generală de Poliție Municipiului București pentru instigare la violență și instigare la viol, prin publicarea pe Youtube (spațiu public) a unui videoclip în care a povestit o experiență personală pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

În secvențele acestei postări, tânărul a afirmat că unele dintre adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față.” Ulterior, vloggerul a șters clipul de pe pagina sa de Youtube și a comunicat scuze publice.

Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul urmărit de peste 850.000 de persoane.

Potrivit Codului Penal, fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat. Iar dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

Un informator CIA și Mossad, care a furnizat locația comandantului Qassem Soleimani, va fi executat de justiția iraniană

Articolul precedent

#DosarulColectiv –> În jur de 200 de pompieri vor fi audiați în ancheta deschisă ca urmare a apariției unei filmări de la incendiu

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual