sursa: http://cetateanul.net
FactualSpot

Codurile Penale au fost adoptate de Parlament

0

Astăzi, proiectele de lege pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au fost votate în plenul Camerei Deputaților, ce reprezintă forul decizional în cazul acestor legi. Modificările aduse celor două Coduri, după deciziile Curții Constituționale, au fost deja adoptate de Senat (prima cameră sesizată): în decembrie 2018 Codul de procedură și săptămâna trecută Codul penal.

Odată votate în Parlament, legile trebuie trimise spre promulgare. Președintele are un termen de cel mult 20 de zile de la primirea legilor pentru a le promulga. Însă, înainte de promulgare, Președintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii. De asemenea, Președintele poate sesiza Curtea Constituțională pentru verificarea constituționalității acestor legi. După primirea deciziei CCR sau a legilor în forma adoptată după reexaminare, termenul în care Președintele trebuie sa promulge legea este de cel mult 10 zile.

Pentru mai multe detalii despre principalele modificări aduse Codurilor Penale, vă invităm să citiți și articolul Deputații vor vota mâine viitorul codurilor penale.

Surse : Dăncilă nu acceptă varianta restructurării  guvernului. Noile nume propuse pentru funcțiile de miniștri

Articolul precedent

Curtea Supremă română vrea să afle de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă se poate să nu se aplice decizia Curții Constituționale în dosare precum cel al Elenei Udrea

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual