sursa: mybuckhannon.com
FactualSpot

Codul Penal și Codul de Procedură Penală din nou la CCR. Amânare pentru 28 mai

0

Curtea Constituțională a României a amânat pentru data de 28 mai dezbaterea sesizărilor de neconstituționalitate a modificărilor aduse de Parlament, Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Sesizările formulate pe data de 2 mai, de către opoziția PNL și USR, se referă la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Cod penal, precum şi la Legea 78/2000 pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi Legea pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală precum şi pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Mai jos redăm textul comunicatului de presă publicat de Compartimentul Relații externe, relații cu presa şi protocol al Curții Constituționale.

“Cu privire la sesizările de neconstituționalitate formulate în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, înscrise în lista de ședință de astăzi, 22 mai 2019, Curtea Constituțională a dispus amânarea dezbaterilor pentru data de 28 mai 2019.”

Micii, berea și tiribombele, mai importante pentru autoritățile din Târgu Jiu decât viețile oamenilor

Articolul precedent

Asigurări de malpraxis pentru magistrați

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual