sursa foto: Digi24
FactualSpot

„Codruta Kovesi, o româncă, cerută de urgență la Parchetul UE” anunță Rareș Bogdan pe Facebook

0

Cu puțin timp în urmă, liderul PNL, Rareș Bogdan, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la intențiile de urgentare a numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului UE, prezentate azi în cadrul Parlamentului European. Discuțiile s-au derulat în ședința Comisiei LIBE Libertăți Civile, Justiție Afaceri Interne).

Reamintim că în cursa pentru conducerea noi instituții a Uniunii Europene, Laura Condruța Kovesi a rămas singura candidată după ce oponentul său Jean-François Bohnert a fost numit la conducerea Parchetului financiar european.

Redăm în cele ce urmează mesajul publicat de Rareș Bogdan:

Poziție fermă acum cateva minute în Comisia LIBE (Libertăți Civile, Justiție Afaceri Interne). Gwendoline Delbos-Corfield, colegă din Franța și vicepreședinte al Grupului Verzilor/Alianța Liberă Europeană, a cerut președinției finlandeze a Consiliului UE urgentarea procedurilor în privința numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului UE. Și asta în contextul în care reprezentanții Finlandei au prezentat azi în Comisia LIBE prioritățile țării lor. Eurodeputata și-a manifestat suprinderea că procedurile întârzie, de vreme ce contracandidatul ei a fost numit în fruntea Parchetului financiar din Franța. „Consiliul trebuie să-și asume odată și-odată alegerea Laurei Codruța Kovesi ca șefă a EPO! Contracandidatul său a preluat șefia unui parchet francez, deci nu mai are contracandidat și e momentul să luați o decizie”, a spus Delbos-Corfield.

Vă reamintesc, Parlamentul European o susține pe Kovesi. Urmează negocieri cu Consiliul UE. Joia viitoare e foarte probabil ca P.E. să-și confirme echipa de negociere, la Conferinta Presedintilor. Vă țin la curent, firește!

 

Pentru mai multe informații referitoare la atribuțiile pe care Laura Codruța Kovesi le-ar putea avea dacă va fi numită în funcția de procuror-șef european vă invităm să consultați și articolul Va avea Kövesi competența ca procuror-șef european să conducă ancheta „Tel Drum”?

Consilierul unui deputat PSD a fost concediat pentru comportamentul său nefiresc în fața unei amenzi rutiere (VIDEO)

Articolul precedent

Mesaj dur al Președintelui Iohannis la adresa partidului de la guvernare: „PSD este specialist în a tărăgăna lucrurile”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual