sursa foto: romaniajournal.ro
FactualSpot

CNSU propune obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise și închiderea teraselor în intervalul 23.00-06.00

0

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus, printr-o hotărâre, noi măsuri pentru a respecta distanțarea socială, în contextul necesității limitării răspândirii epidemiei de COVID-19.

Hotărârea CNSU urmează să fie trimisă aprobării Guvernului României. Printre măsurile propuse se numără:

  • Obligativitatea măștilor de protecție și în spațiile deschise, între anumite ore;
  • Închiderea teraselor și a sălilor de jocuri de noroc în intervalul orelor 23.00 – 06.00;
  • La distanța mai mică de 2 m pe plaje pot sta doar soții sau copiii cu însoțitori.
Redăm, în continuare, hotărârea Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă:

Art. 1 (1) Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

(2) Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

(3) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) următoarele categorii de persoane:
a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;
b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Art. 2 (1) Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor
alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 –
06.00.

(2) În afara intervalului menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 3 Se propune interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii
economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 06.00.

Art. 4 Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Art. 5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Legea care permite montarea de camere video de supraveghere fără plată pe stâlpii de iluminat public, adoptată de Camera Deputaților

Articolul precedent

Alte 1.182 de cazuri de infectare cu COVID-19. România ajunge la totalul de 48.235 de persoane infectate

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual