sursa foto: juridice.ro
FactualSpot

Claudiu Paul Buglea, noul președinte al Senatului Universității din București

0

Claudiu Paul Buglea a devenit miercuri președintele Senatului Universității din București. Instituția de învățământ superior a organizat astăzi, 20 noiembrie, alegerile pentru mandatul 2019-2023. Pentru această poziție au candidat actualul rector al Universității din București, Mircea Dumitru și prodecanul Facultății de Drept, Paul Buglea.

În primul tur, Buglea a obținut 47 de voturi, Dumitru 45 de voturi, iar 3 au fost anulate. În al doilea tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Senatului Universității din București, Claudiu Paul Buglea a obținut 49 de voturi, Mircea Dumitru 41 de voturi, iar două au fost anulate, potrivit surselor Edupedu.ro.

Senatul Universității din București este alcătuit în total din 119 membri, iar ambele tururi ale alegerilor au avut loc miercuri, 20 noiembrie.

Pozițiile de vicepreședinte din cadrul Senatului au fost ocupate de  Dan Oancea (Facultatea de Drept) și Carmen Chifiriuc (Facultatea de Biologie).

Președinte al Senatului până în acest moment a fost Marian Preda, care candidează pentru funcția de rector al Universității din București, alegerile pentru această poziție urmând să aibă loc la începutul lunii decembrie.

Conform surselor Edupedu.ro, votul de astăzi a fost unul împotriva lui Mircea Dumitru, care, la finalul celui de-al doilea mandat de rector, ar fi vrut să facă schimb cu Marian Preda. Claudiu Paul Buglea (45 de ani), așa cum arată el însuși, în documentul în care își prezintă candidatura, este conferențiar universitar, prodecan de 12 ani al Facultății de Drept, membru al Senatului universitar în ultimii 8 ani, avocat în Baroul București și arbitru în Curtea de arbitraj comercial internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Claudiu Buglea predă la Facultatea de Drept a Universității din București din 1996, de când a absolvit. iar în documentul depus la Universitate mai susține că „în ultimii 12 ani am avut calitatea de Prodecan, activitatea mea concentrându-se pe soluționarea problemelor studențești, dar și pe reprezentarea Facultății de Drept în numeroase foruri și reuniuni”.

Buglea predă discipline precum Dreptul comerțului internațional și Drept internațional privat.

Iohannis cere reexaminarea în Parlament a legii privind repatrierea rezervei de aur a BNR

Articolul precedent

Curtea Supremă solicită respingerea sesizării CCR formulate de Meleșcanu pentru un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și ÎCCJ. Problema ridicată: formarea completurilor de 3 judecători

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual