sursa foto: muzeulcotroceni.ro
FactualSpot

Cine ar câștiga alegerile prezidențiale și parlamentare dacă s-ar desfășura în acest weekend, potrivit barometrului EuropaFM

0

Un sondaj de opinie realizat de IMAS la comanda Europa FM  în perioada 5 -28 august dezvăluie care sunt preferințele actuale ale electoratului pentru candidații la alegerile prezidențiale precum și partidele favorite în cursa alegerilor parlamentare dacă acestea s-ar desfășura în acest sfârșit de săptămână.

În fruntea preferințelor pentru candidații alegerilor prezidențiale stă actualul președinte, Klaus Iohannis, cu un procent de 44,6%. Următorul loc este ocupat de liderul USR, Dan Barna, care obținut 17,3 puncte procentuale  în sondaj. Pe următoarea poziție, românii l-au ales pe președintele Pro România, Victor Ponta, care a obținut 14%. Călin Popescu Tăriceanu apare pe cea de a patra poziție cu aproape 13 procente fiind urmat de Viorica Dăncilă cu 8,4%. Ultimii în clasamentul candidaților pentru locul de la Cotroceni sunt președintele UDMR, Kelemen Hunor (2,4%) și Eugen Tomac, președintele PMP (0,6%).

sursa foto: europafm.ro

Pentru acelaș sondaj, românii au răspuns și pe cine ar vota la alegerile parlamentare dacă ar trebui să meargă în acest weekend să pună ștampila pe buletinul de vot. 28,4% au spus că PNL ar fi alegerea potrivită.

sursa foto: europafm.ro

USR ocupă ce de a doua poziție cu 19,8%, iar pe locul 3, PSD este foarte aproape cu 17,9%. Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află parlamentarii ProRomânia cu 8,7%. Urmează formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE cu 7,4%. Aliații poziției a doua a clasamentului, PLUS, se regăsesc pe poziția a șasea cu  5,5% procente, urmați de UDMR cu 4,6%. Partidul înființat de fostul președinte Băsescu a obținut 2,9%. Un procent de 4% din respondenți au răspuns că vor vota cu alte formațiuni.

Pentru acest sondaj, IMAS s-a raportat la un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de +/- 3,1%.

 

Tatăl procuroarei Adina Florea a lăsat în urma unui împrumut la Bancorex o datorie la stat de 80 de milioane de lei

Articolul precedent

Tradati in dragoste! Dancila: M-as bucura daca parlamentari ALDE ar decide sa revina

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual