sursa foto: coolosophy.ro
Din practicăSpot

Cinci morți după o dușcă la cârciumă. Patronul localului acuzat de omor calificat după ce și-a intoxicat clienții

0

Cinci persoane au decedat după o seară de băut într-o cârciumă din Comarnic. Cauza decesului nu poate fi însă imputată lor pentru excesul consumului de băuturi alcoolice, așa cum s-ar crede în mod normal. Întreaga vină pică asupra proprietarului acelui local care a pus vânzare alcool metilic pretinzând că băutura respectivă este votcă.

Cine le-a pus cârciuma (nepotrivită) în drum

Întâmplarea s-a desfășurat în urmă cu 4 ani însă procesul este încă în desfășurare. În 2015, polițiștii din Comarnic au deschis o anchetă penală după moartea suspectă a doi bărbați, tată-fiu, din Comarnic. Tătăl, un bărbat în vârstă de 72 de ani avea într-adevăr afecțiuni medicale așa că decesul lui a fost inițial considerat a se datora unor cauze naturale, însă la scurt timp, fiul său de 42 de ani a fost de asemenea găsit decedat, moment în care suspiciunile au început să apară și a fost dispusă efectuarea necropsiei.

Rezultatul comunicat de medicii legiști a fost acela de intoxicație cu alcool metilic. Atunci polițiștii din comarnic s-au autosesizat în vederea efectuării unei anchete. Suspectul principal a fost identificat după ce s-a stabilit că cei doi au consumat o băutură dubioasă de la un spațiu comercial din localitate, iar decesul altor trei victime a fost sesizat.

”Pentru două dintre persoanele decedate s-a dispus efectuarea necropsiei, iar din rapoartele medico-legale emise de S.J.M.L Prahova reiese că morţile numiţilor […] au fost violente şi s-au datorat intoxicaţiei cu alcool metilic” se arată în rechizitoriu, potrivit Adevărul.ro.

Poliţiştii au găsit resturi din băutură cumpărată de cei doi de la barul administrat de Ion Bârlică, probele au fost trimise la Institului Naţional de Criminalistică din Bucureşti care a despitat prezenţa alcoolului metilic în lichidul analizat ”care în funcţie de cantitatea consumată poate produce orbirea ireversibilă ori decesul” se mai arată în rechizitoriu.

Cazul este încă în desfășurare după ce a fost reluat de la zero

Patronul localului, Ion Bârlică, este acum subiectul unui proces penal pentru omor calificat. În acest proces, membri a trei dintre cele cinci familii s-au constituit parte civilă în proces solicitând fiecare acordarea de daune în valoare de 100.000 de lei.

Inculpatul a fost trimis în judecată în urmă cu 4 ani când a fost condamnat  la 5 ani de închisoare pentru ucidere din culpă (art.192 Cod Penal) și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (art.357 Cod Penal) precum și la plata unor daune morale către persoanele care s-au constituit parte civilă. Însă rudele victimelor a făcut apel sentinței pronunțate în primă instanță de Judecătoria Sinaia, iar decizia a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești care a dispus în 2018 schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru omor calificat și  rejudecarea procesului la instanța competentă, anume Tribunalul Prahova.

În prima fază a desfășurării anchetei,  patronul Bârlică a negat faptul că a dat spre vânzare alcool metilic clienților săi. După ce testul poligraf a indicat rezultate negative, bărbatul a mărturisit că a cumpărat de la o persoană din Ploieşti un bidon de 20 de litri de băutură spirtoasă neautentificată pe care a vândut-o în barurile pe care le administrează.

Grupul NSO din Israel, dat în judecată pentru atacul cibernetic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp

Articolul precedent

Cuvinte grele rostite la 4 ani de la tragedia Colectiv

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică