sursa foto: qz.com
FactualSpot

Chinezii se revoltă cu privire la tricourile Versace. Produsele au fost retrase de pe piață si distruse

0

Faimoasa casă italiană de modă, Versace, a cauzat un scandal de proporții în China. Conflictul se bazează pe textul imprimat pe un anumit model al tricoului produs de acest brand.

sursa foto: malaysiakini.com

Tricourile aveau inscripționate o listă cu perechi de orașe și țări, însă în ceea ce privește apartenența orașelor Honk Kong și Macau, textul indică independența acestora de statul chinez. Mulți chinezi au interpretat acest lucru ca o încălcare a integrității teritoriale a Chinei.

Imaginea și ambasadoarea Versace din China, actrița și cântăreața Yang Mi, și-a exprimat indignarea pe un site de socializare transmițând faptul că încheie colaborarea cu casa de moda, iar internauții au început o mișcare de boicot folosind hastag-ul #YangMiStopsWorkingWithVersace . În răspuns compania a comunicat faptul că „Versace reiterează că iubește profund China și respectă cu tărie teritoriul Chinei și suveranitatea ei națională”. De asemenea, Donatella Versace și-a cerut iertare pe Twitter pentru greșeala făcută.

Compania a anunțat public faptul că toate tricourile care prezentau Hong Kong și Macao ca state distincte au fost retrase de pe piață și distruse.

Cele două metropole, foste colonii europene, se bucură de statul special fiind conduse ca regiuni administrative autonome ale Republicii Populare Chineze.

 

Guvernul ar putea schimba regulile codului rutier. Află ce sancțiuni vei risca dacă vei folosi telefonul (și nu numai) în trafic

Articolul precedent

Hangover 4 – Vacanță în Bali: un australian a speriat o întreagă insulă după ce a consumat 10 sticle de vodka. VIDEO

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual