sursa foto: digi24.ro
FactualSpot

Olandezul Johannes Visscher, suspectul crimei săvârșite asupra fetiței de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis

0

UPDATE: Potrivit Poliției Olandeze, bărbatul în vârstă de 47 de ani pus sub urmărire penală pentru răpirea și uciderea unei fetițe de 11 ani din Dâmbovița, a comis suicid. Olandezul s-ar fi aruncat pe autostradă în fața unui tir.

Decesul suspectului prezintă unul din cazurile care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale.


Principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Dâmbovița, un cetățean de naționalitate olandeză, a fost pus oficial sub acuzare pentru săvârșirea a trei infracțiuni: lipsire de libertate, viol și omor, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. Procurorii vor cere inițial un mandat de arestare în lipsă.

Ancheta va fi însă preluată de Parchetul General. ”Ancheta se va desfășura sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General”, a declarat astăzi Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Poliția a anunțat ieri faptul că fetița de 11 ani, care vineri nu a mai ajuns acasă de la școală, a fost găsită moartă. Fetița din localitatea Gura Șuții a fost găsită cu urme de violență pe corp. Anchetatorii au anunțat că Mihaela Adriana Fieraru a fost găsită decedată pe un câmp, după 3 zile de căutări, destul de departe de locul din care a fost răpită.

„Referitor la fetiţa de 11 ani, din Gura Şuţii, vă comunicăm faptul că, din păcate, fetiţa a fost găsită decedată pe un câmp de pe raza comunei Produleşti. Aceasta prezintă urme de violenţă. În acest moment poliţiştii au un cerc de suspecţi”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

În căutări s-au implicat peste 200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi şi săteni. De asemenea, au fost folosite drone şi un elicopter.

Polițiștii au cerut informații despre suspect în Olanda, de unde au aflat că acesta are cazier. Se spune că anchetatorii pregătesc și solicitarea unui mandat european de arestare pe numele olandezului. Surse din cadrul Poliției Române au precizat că cetățeanul olandez se numește Johannes Visscher.

„Ambasada Regatului Ţărilor de Jos a aflat, cu mare regret, despre moarte tragică a unei fete în Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt gata să îşi ajute partenerii români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, este mesajul misiunii diplomatice publicat pe pagina de Facebook.

Întrebată dacă se pregăteşte solicitarea unui mandat european de arestare pe numele olandezului, Camelia Matei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, a spus că decizia aparţine procurorului de caz.

Din momentul dispariției fetei, anchetatorii au urmărit mai multe piste și au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere aflate în raza de interes, cu ajutorul cărora l-au găsit pe suspect. Acesta a folosit o maşină închiriată. Autovehiculul a fost găsit la firma de închiriere şi indisponibilizat de Poliţie.

Aplicabilitatea legii penale în spațiu

Așa cum arată noul Cod Penal, în art. 8, alin (1): ”Legea penală română se aplică infracțiunilor săvârșite pe teritoriul României.”

De asemenea, la art. 10 este explicată situația în care infracțiunea este săvârșită de un cetățean străin contra unui cetățean român, așa cum este situația în speța noastră, prin urmare legea penală aplicabilă este cea română.

 

Cine sunt candidații înscriși în cursa pentru alegerile prezidențiale

Articolul precedent

Legea turismului adoptată tacit de Senat se opune serviciilor Airbnb și Booking

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual