sursa foto: iphonehacks.com
FactualSpot

Cere-i lui Siri să-ți înregistreze conversația cu polițistul, atunci când ești tras pe dreapta

0

Știați că există o comandă pentru IPhone-ul dumneavoastră care înregistrează convorbirea detectată din momentul în care notificați că ați fost oprit pe dreapta?

Comanda rapidă pentru SIRI, asistentul virtual al sistemului de operare iOS, a fost creată încă din 2018 de către un publicist Reddit, RobertAPetersen, dar a câștigat popularitate în contextul protestelor internaționale împotriva violenței forțelor de poliție și autorităților de pază, izbucnite în ultimele săptămâni de la evenimentul neplăcut din Minneapolis.

La declanșarea comenzii rapide vocale „Hey Siri, I’m getting pulled over” („Sunt oprit pe dreapta”) este activată funcția camerei de înregistrare audio-video. Dacă telefonul este în modul de redare muzică, aceasta se va opri automat, luminozitatea și volumul dispozitivului vor fi ajustate la minim, iar modul Do not disturb ( Nu deranjați) va fi activat pentru a nu întrerupe înregistrarea cu apeluri.

Comanda rapidă are și o setare prin care este trimis automat un mesaj cu textul care informează că ai fost oprit de polițist și cu locația dispozitivului către un contact predefinit. Când înregistrarea este oprită, o copie a acesteia este trimisă prin mesaj către contactul predefinit precum și către spațiul tău de stocare din Cloud, Dropbox ori alt serviciu online de stocare informații.

Funcția este disponibilă numai pentru iOS, prin instalarea aplicației „Shortcuts” și adăugarea în această aplicație a soft-ului comenzii rapide pe care îl puteți instala numai de pe motorul de căutare Safari utilizând acest link.

Această funcție are mai multă relevanță în Statele Unite ale Americii, acolo unde înregistrările audio și video pot fi folosite, în funcție de caz, ca probe în instanță. Însă, în dreptul penal român, dacă probleme nu au fost administrate în condițiile legal stabilite,în cadrul urmăririi penale, de către organul de urmărire penală la cererea procurorului, ori cu încuviințarea judecătorului de drepturi și libertăți, ori în cadrul judecății, de către instanța competentă, acestea nu vor putea fi utilizate într-un proces

 

 

Numărul cazurilor zilnice COVID-19 rămâne în ascensiune: 320 infectări înregistrate în ultima zi. România ajunge astfel la totalul de 23.080, dintre care 16.308 s-au vindecat și 1.473 au decedat

Articolul precedent

Klaus Iohannis ia apărarea Guvernului în fața amenințărilor din opoziție: „Opoziția face scandal de dragul scandalului”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual