sursa foto: twitter.com/PublishersWkly
Din practicăSpot

Celebrul lanț de librării, Barnes and Noble, a retras de pe piață seria de cărți special dedicată istoriei afro-americanilor, fiind considerate ofensivă

0

Barnes and Noble, celebrul lanț de librării din SUA, înregistrând în prezent cele mai multe magazine fizice deschise, a vrut să lanseze o serie specială a celor mai cunoscute romane în semn de diversitate din punct de vedere cultural, însă lansarea a fost anulată după ce intenția a fost aspru criticată în spațiul public.

Colecția „Diverse Editions” prezenta noi coperți ale unor clasice povești, ce ilustrează oameni de culoare în rolul personajelor principale. Designul coperților a fost realizat de artiști care provin din etnii și medii diferite.

A fost un proiect inspirat din colaborările noastre derulate cu școlile și a fost creat în parte pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a deschide discuții pe acest subiect în luna dedicată istoriei oamenilor de culoare, lună în care magazinele Barnes & Noble vor continua, la nivel național, să scoată în evidență o selecție largă a literaturii create de scriitori de culoare pentru a celebra istoria rasei lor.” a transmis pe Twitter contul librăriei Barnes and Noble atunci când a anunțat anularea evenimentului de lansare.

Pe coperta posterioară a edițiilor speciale ale poveștilor precum Vrăjitorul din Oz, Moby Dick sau Frankenstein, compania a printat următorul mesaj: „Pentru prima oară, orice părinte va putea să apuce o carte în care să se poată vedea pe ei înșiși în poveste„.

Mulți au considerat însă că intenția nu este cea potrivită pentru a atrage atenția asupra istoriei afro-americanilor, celebrată de Statele Unite ale Americii și Canada în luna februarie sub denumirea de Black History Month.

Prada ia măsuri în lupta împotriva rasismului, după incidentul din 2018: angajații vor lua cursuri de formare

Articolul precedent

Pleacă Guvernul Orban, vine Guvernul Orban? Ionel Dancă: „Este prima zi pentru declanșarea alegerilor anticipate”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică