sursa: cbn.com
FactualSpot

Cele care i-au “vrăjit” pe viitorii europarlamentari

0

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la alegerile europarlamentare (și referndumul consultativ pe tema justiției), iar românii par din ce în ce mai procupați de acest subiect. Chiar și vrăjitoarele și-au mutat atenția asupra importanței acestor alegeri: au trecut de la ghicitul în cărți de tarot, la aplicarea unor blesteme asupra parlamentarilor considerați corupți.

Un grup de femei din România, care s-au autoproclamat a fi vrăjitoare, lucrează la un ritual aupra candidaților din cadrul alegerilor europarlamentare, prin care le vor lumina și le vor limpezi mințile pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii în privința poporului român.

Reporterii publicației online euronews.com au intervievat-o pe una dintre adeptele acestui grup și au rămas surprinși să afle ca acestea lucrează înca din data de 9 martie la realizarea unei “ape descântate foarte puternice”. Aceasta va fi rezultatul unui ritual desfășurat la miez de noapte, la răsăritul și la apusul soarelui, pentru care se folosesc lumânări, flori, animale cât și alte descântece păstrate secret.

Planul lor implică aruncarea acestei ape descântate pe clădirea Guvernului român.

Vrăjitoarele susțin că au folosit două ritualuri speciale: un ritual de magie albă, pentru a le da putere celor care luptă pentru poporul român și un ritual de magie neagră, pentru politicienii care duc țara într-o stare de sărăcie prin furt și nemenținerea promisiunilor adresate cetățenilor.

Cat de legala este vrăjitoria?

Începând cu anul 2011, în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) figurează și funcția de “astrologi, prezicători și asimilați” pe poziția 5161.

Nu este foarte clar însă, dacă vrăjitoria intra în categoria de „funcție asimilată”.

Astfel, există societăți comerciale care pot avea ca angajați astrologi, prezicători sau “persoane asimilate”. O asemenea societate va putea presta servicii beneficiarilor, prin care să le pună la dispoziție cunoștințele unui astrolog sau ale unui prezicător.

Cu alte cuvinte, o persoană care vrea să cheltuie bani la un prezicător, o poate face în condiții legale.

În schimb, nu același lucru poate fi reținut în cazul vrăjitoriei.

Un contract care ar avea ca obiect servicii de vrăjitorie, prin vrăjitorie înțelegându-se o activitate care ar putea să creeze un rău unei alte persoane, chiar și la nivel pur teoretic, este un contract lovit de nulitate pentru cauză imorală. Noul Cod Civil prevede în art.1236 alin(1) că pentru încheierea contractului, cauza trebuie să fie morală.

Evident nu ne punem problema în a crede sau nu, în efectele vrăjitoriei. Însă, existența a unei societăți comerciale care ar avea un angajat ce figurează pe poziția 5161, și care își propune să presteze servicii de vrăjitorie, este problematică.

Astfel, dacă beneficiarul i-ar solicita prestatorului să producă prin vrăji, un rău unui terț, se ridică mari probleme de legalitate.

PE ROL ORGANIZEAZĂ SINGURA DEZBATERE ÎNTRE CANDIDAȚII LA FUNCȚIA DE DECAN AL BAROULUI BUCUREȘTI

Articolul precedent

Interviu video cu echipa Legal Shapers, castigatorii Global Legal Hackathon 2019 #interviurilePeROL

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual