sursa foto: wizrom.ro
FactualSpot

Ce trebuie să ai cu tine atunci când ieși din casă? Modelul actualizat al declarației pe proprie răspundere

0

Starea de urgență ne impune să #StămAcasă!

Asta nu înseamnă că suntem complet închiși. Ne este permis să părăsim locuința doar pentru anumite motive justificate, iar când ni se va cere să justificăm de ce ne aflăm în spații publice va trebui să prezentăm actul de identitate și o declarație pe proprie răspundere. În cazul în care motivul deplasării este în interes profesional, atunci vom prezenta o adeverință eliberată de angajator alături de CI.

Modelul declarației pe proprie răspundere a fost actualizat de către Grupul de Comunicare Strategică pe pagina stirioficiale.ro.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Bilanțul total al românilor infectați cu coronavirus: 1029, dintre care 94 s-au vindecat, iar 17 au decedat

Articolul precedent

LIVE: Președintele României îl numește pe Nelu Tătaru în funcția de Ministru al Sănătății

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual