sursa foto: presidency.ro
FactualSpot

Ce fac Președintele Iohannis și aspiranții la președinție în Statele Unite ale Americii

0

Trei dintre candidații înscriși în cursa alegerilor prezidențiale sunt plecați în această săptămână în Statele Unite ale Americii.

Liderul USR, Dan Barna  își continuă vizitele cu scop electoral și peste ocean, pentru a se întâlni cu cele mai mari comunități de români din diaspora dar și pentru a participa la un forum organizat de Center for European Policy Analysis (CEPA). La un an după vizita sa în Washington DC, Barna s-a reîntâlnit cu Matthew G. Boyse, Deputy Assistant Secretary for Central European Affairs la Departamentul de Stat al SUA.

sursa foto: Facebook/DanBarnaUSR

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă spera la o întâlnire cu vicepreședintele american Mike Pence, care însă a fost anulată din cauza lipsei de timp a oficialului american. Aceasta s-a rezumat la întrevederi restrânse cu primarul orașului Jersey, Steven Fulop, cu președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel, Ezra Friedlander sau cu  cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harris.

În tot acest timp, președintele Klaus Iohannis a fost invitat să vorbească în numele României în cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale ONU.  Acesta a participat și la recepția oferită de Uniunea Europeană în onoarea șefilor de delegații dar și la tradiționala recepție oferită de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump și Prima Doamnă în onoarea șefilor de delegații. La numai doar o lună de la vizita de lucru oficială a Președintelui în SUA, Iohannis a avut noi discuții cu omologul său american.

Dăncilă a rămas fără poză și fără credit acordat

În cazul în care premierul spera la o fotografie oficială cu vicepreședintele american, Mike Pence nu s-a mai putut întâlni cu Viorica Dăncilă. Surse oficiale citate de Digi24 spun că întalnirea cu Pence nu a fost niciodată confirmată de partea americană și doar Guvernul României a lăsat să se înțeleagă că va fi o astfel de întrevedere.

Premierul a participat printre altele și la o întâlnire cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, James Richard Perry unde a fost semnat un contact de cooperare în domeniul nuclear civil. Cu această ocazie, Rick Perry a postat mai multe poze pe Twitter, însă a uitat să o menționeze și pe Viorica Dăncilă, fiind menționată doar Ramona Mănescu, ministrul afacerilor externe.

Nicușor Dan se poate înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului la primăria Capitalei, după votul obținut din partea membrilor USR

Articolul precedent

Operații oftalmologice ilegale, timp de 9 ani, sub coordonarea soțului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual