sursa foto: cotidianul.ro
FactualSpot

Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției, despre secția specială: nu pot rămâne lucrurile astfel

0

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat dacă va desființa secția specială, că lucrurile nu pot rămâne așa cum sunt în momentul de față, precizând, totodată, că abordarea liberalilor e către modificarea în Parlament.

„Vom merge pe o intervenție în Parlament, pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiției, dar eu sper că vom avea o reacție rezonabilă în Parlament. Există în sistemul judiciar o tensiune enormă față de această secție specială. Sunt magistrați care reclamă desființarea ei peste noapte, dacă vreți, sunt magistrați, mai puțini, care spun că este o reparație. Eu sunt gata să înțeleg rațiunea pentru care s-a gândit o reparație, dar, pe bază de studiu, să vedem despre ce e vorba.

În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament și așteptăm o reacție responsabilă din partea Parlamentului. În cadrul fostei majorități, devenită minoritate, s-au mai schimbat mințile în ultima perioadă și eu sunt încrezător că vom găsi un răspuns rațional în Parlament”, a declarat Cătălin Predoiu, după ce a preluat marți conducerea Ministerului Justiției.

Cătălin Predoiu este un avocat și om politic român, ce a mai deținut portofoliul la Ministerul Justiției în perioada 2008-2012 și a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, șeful statului Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj  noului ministru, Cătălin Predoiu: „Aveți o sarcină dificilă. Legile justiției au fost masacrate de fosta majoritate toxică, trebuie reluată discuția, așa cum trebuia, cu profesioniștii, cu forurile partenere, GRECO, Comisia Europeană, politicienii de bună-credință. Modificările bune să fie lăsate, iar cele eronate să fie corectate. Vă revine sarcina să veniți cu o gândire în domeniul codurilor, e clar că se așteaptă punerea în acord cu deciziile CCR”.

Președintele a mai arătat că dacă „asaltul PSD-ist” pe coduri nu s-ar fi oprit, „ar fi fost o catastrofă națională.” Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că şi la Ministerul Public, unde multe posturi sunt ocupate interimar, se vor găsi cele mai bune soluții.

Starea civilă a unui român din străinătate a ajuns o piedică în exercitarea votului. După intervenția MAE, A.Coman a reușit să obțină un pașaport temporar. Ce acte sunt necesare la vot?

Articolul precedent

Oreste: De ce il sustin pe Klaus Iohannis pentru cel de al doilea mandat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual