Sursă Foto: Playtech.ro
FactualSpot

Casa Radio nu va mai fi o ruină. Ce se va întâmpla cu construcția din centrul Capitalei

0

Ruinele fostei Case Radio din București sunt pe cale să se transforme într-un proiect de proporții. Proprietarul unui mall renumit din Capitală a anunțat faptul că a semnat recent pre-contractul de vânzare-cumpărare pentru pachetul majoritar de acțiuni, anunță digi24.ro. 

Astfel, AFI Europe NV va semna pre-contractul de vânzare-cumpărare cu Plaza Centers NV, în urma căruia va achiziționa 75% din acțiunile proiectului Casa Radio, totalul investiției ridicându-se la 60 de milioane de euro. 

Acestă acțiune reprezintă al doilea pas al procesului de achiziție, după ce în februarie a fost redactată și semnată o scrisoare de intenție în acest sens, de către ambele companii.

Casa Radio a fost concesionată pe 49 de ani de la statul român, pentru a transforma ruinele vechii clădiri într-un proiect imobiliar de proporții. Investitorii mai menționează că au plasat până acum aproximativ 85 milioane euro pentru acest proiect, iar ultimele evaluări ale economiștilor ridică valoarea totală a investiției la o valoare de 63,3 milioane de euro.

Proiectul Casa Radio a adus și prejudicii de peste o jumătate de milion de dolari companiei Elbit Imaging. Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA  a amendat compania pentru încălcarea legii privind practicile de corupție în străinătate. Se pare că, Elbit Imaging a fost acuzată că a plătit într-un mod nejustificat 4 milioane de euro unor consultanți în legătură cu proiectul Casa Radio, cu suspiciune de corupere a unor oficiali guvernamentali români, menționează profit.ro.

Până în acest moment, Plaza Centers deține 75% din proiect, 15% din acțiuni aparțin autorităților române, iar 10% dintre acestea sunt ale unui investitor turc. Documentul, recent semnat, prevede că AFI Europe va avea o perioadă de 3 luni pentru a realiza procesul de due-dilligence, după care pre-contractul de vânzare ar trebui să fie încheiat în 30 de zile după finalizarea acestui proces.

În prezent, AFI Europe desfășoară operațiunile de diligență, pe care le va încheia în septembrie 2019. Astfel, dacă în urma finalizării cu succes a tuturor operațiunilor de diligență și a împlinirii celorlalte condiții specificate în pre-contract, cele două companii vor putea avansa către etapa finală a procesului de achiziție.

Cum a ajuns un fotbalist celebru să plătească taxe mai mari decât Amazon și Starbucks

Articolul precedent

Cale liberă pentru Laura Codruța Kövesi în cursa pentru obținerea funcției de Procuror European

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual