sursa foto: ziarulincomod.ro
De la DosarSpot

Carmen Dan, audiată la DIICOT în #Dosarul10august. Protestatarii o vor „la pușcărie”

0

Carmen Dan, fostul ministru de Interne, a ajuns la DIICOT, unde a fost citată, în calitate de martor, pentru a da explicații în dosarul privind protestele din 10 august al anului trecut.

Carmen Dan s-a prezentat la sediul DIICOT la ora 10.00, unde a fost aşteptată de mai mulţi protestatari, ce i-au strigat: „Puteţi să mergeţi la puşcărie, doamnă?”

În vara lui 2018, ministru de Interne, Carmen Dan a coordonat întreaga intervenţie, aflându-se la biroul ei de la MAI, în orele în care s-a desfășurat protestul, așa cum arată raportul declasificat, în ciuda faptului că ea a susținut permanent că nu a ordonat riposta violentă a jandarmilor asupra manifestanților.

În aceste zile au loc audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în dosarul referitor la evenimentele din 10 august.

Procurorii l-au audiat miercuri, 18 decembrie, pe procurorul militar care s-a sesizat din oficiu şi a demarat ancheta cu suspiciuni că jandarmii ar fi folosit nejustificat substanţe lacrimogene, acesta fiind audiat în calitate de martor. Tot în calitate de martor a fost audiat și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, joi, 19 decembrie.

Raportul protestelor din 10 august 2018, declasificat de Ministerul Afacerilor Interne și trimis la DIICOT, a arătat că informările primite de la serviciile secrete nu indicau riscuri la adresa securității naționale, iar intervenția forțelor de ordine a fost justificată prin mesaje postate pe rețelele sociale.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, în urma violențelor de la mitingul diasporei de anul trecut. Pe de altă parte, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat la rândul lor că au fost agresaţi. Până în acest moment au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

Inițiatorii petiției pentru retragerea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția se întâlnesc să o depună la Guvern

Articolul precedent

Minivacanță de sărbători pentru angajații sistemului public. Guvernul acordă încă 2 zile libere

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar