sursa foto: Facebook/gabifirea
FactualSpot

Carantina totală se instituie la ora 12:00. Municipiul București oferă o mână de ajutor prin Telefonul verde 0800.821.218

0

Reprezentanții autorităților au reiterat zile în șir publicului rugămințile și recomandările de a sta acasă pe cât de mult posibil, lăsând la latitudinea fiecăruia să își estimeze necesitatea și urgența motivelor de a părăsi reședința.

Însă, pentru a preveni agravarea situației medicale declanșate de pandemia de coronavirus (așa cum este cazul în Italia, Spania, Germania) instituțiile generale au decis să schimbe recomandările în obligații: dacă de luni, 23 martie, ora 22:00 părăsirea locuinței era permisă pe timp de noapte (până la 6:00) doar în limita prevederilor Ordonanței militare nr.2, începând de astăzi, 25 martie, ora 12:00, respectarea strictă a motivelor reglementate devin obligatorii și pe timp de zi, potrivit Ordonanței militare nr.3 adoptate ieri de MAI.

Citește aici Ce prevede Ordonanța militară nr. 3?

Măsuri și restricții speciale au fost adoptate pentru categoria celor mai vulnerabile persoane în fața acestui pericol, anume persoanele cu vârsta minimă de 65 de ani. Deoarece le este permis să circule numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru cumpărăturile necesare și activitățile urgente, autoritățile locale au decis să le vină în ajutor, atât lor, cât și altor categorii de persoane care nu au mobilitate:

Primăria București, prin Direcția Generală a Asistență Socială, îi asigură pe cei aflați în dificultate în condițiile de carantină – persoane în vârstă, familii monoparentale, bolnavi cronici sau persoane cu dizabilități – că le va acorda sprijin pentru cumpărături, îngrijiri medicale la domiciliu sau mese calde și le pune la dispoziție un număr de telefon la care să sune pentru a cere ajutor: 0800.821.218.

În plus, autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor fără adăpost, precum și să asigure adăpostirea și îngrijirea acestora.

Menționăm că cei care au îndeplinit vârsta de 65 de ani pot circula în exteriorul locuinței/ gospodăriei și înafara intervalului 11:00-13:00 doar în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

UPDATE: Numărul deceselor persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 13

Articolul precedent

Unifarm SA, compania românească ce face achiziții de teste și echipamente de protecție împotriva COVID – 19. Fabrica de unde se fac achizițiile: Ajutăm România!

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual