sursa foto: twitter.com/misshannah419
FactualSpot

Carantină sau concediu? Ce riști dacă nu rămâi în izolare pentru COVID-19 conform indicațiilor?

0

Un bărbat din Olt, suspect de coronavirus, care se afla în izolare la domiciliu, este cercetat penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor după ce, marţi, 03 martie, autorităţile nu l-au găsit acasă.

Bărbatul este al treilea caz aflat în izolare și negăsit acasă, după ce vecinii l-ar fi reclamat la poliție că a plecat de la domiciliu. Conform unor surse locale citate de Mediafax, bărbatul, domiciliat în comuna Milcov, judeţul Olt, s-a întors din Italia pe data de 29 februarie și se afla în izolare la domiciliu. Însă, atunci când poliţiştii şi medicii de la DSP au mers în control, bărbatul nu a fost găsit acasă.

Un dosar penal a fost deschis și de către poliția din Neamț pe numele a trei cetăţeni din China care, în ciuda faptului că se aflau în izolare la domiciliu, au fost văzuți desfăşurând activităţi comerciale, săptămâna trecută.

De asemenea, mai sunt cercetați penal șase cetăţeni chinezi care au părăsit hotelul în care se aflau izolaţi şi o femeie de 41 de ani din Slatina care a ignorat măsurile impuse de autorităţi şi a anunţat că se întoarce în Italia, în ciuda faptului că se afla în izolare la domiciliu.

Infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor este incriminată în art. 352 din Codul penal: „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.”

Grupul de comunicare strategică a publicat un comunicat în care a arătat că pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie.

Astăzi, 4 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Vlad Voiculescu, despre legăturile tatălui său cu Securitatea: „Taică-miu nu e perfect și sigur a făcut greșeli”

Articolul precedent

LIVE: Klaus Iohannis primește Premiul European „Coudenhove-Kalergi” de la Prințul Nikolaus von Liechtenstein

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual