sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
FactualSpot

Capitală europeană, blocată de viscol. Firea, în geacă de piele, vorbind despre vremea din București: Am convocat Comandamentul de iarnă

0

Gabriela Firea a declarat joi, 06 februarie, convocarea Comandamentului de iarnă, în urma unor vizite pe care le-a făcut pe teren. De asemenea, edilul Capitalei a arătat că 20 de linii de tramvai au fost afectate de vremea rea, dintre care doar cinci mai sunt blocate acum, în timp ce trei semafoare din Capitală sunt avariate și se lucrează pentru repunerea lor în funcțiune.

„Am convocat Comandamentul de iarnă, după vizitele făcute azi noapte în teren, pentru a stabili modul în care vor interveni și în continuare echipajele firmelor care asigură deszăpezirea, dar și cele care fluidizează traficul. La aceasta oră, avem în teren 305 utilaje și 1025 de operatori manuali, iar noaptea trecuta s-a acționat cu 374 de utilaje și 471 de operatori”, arată primarul municipiului București într-o postare pe pagina de Facebook.

„La noapte este posibil să mai fulguiască, vântul va sufla slab și moderat cu viteze de pana la 25-30 de km/h, iar temperatura minimă va fi de -6, 4 grade”, mai scrie Firea, alăturând o filmare în care apare îmbrăcată într-o geacă de piele, mai potrivită pentru o vreme primăvăratică.

Gabriela Firea a mai anunțat, în cadrul Comandamentul de iarnă de la Municipalitate, că: „Avem deja diagnosticate peste 4.600 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Toate aceste raportări sunt primite de la cabinetele medicale şcolare, deci ele prezintă situaţia la zi din şcolile de stat.”

Din cauza vremii nefavorabile, pompierii au intervenit în 106 cazuri în București și Ilfov. Circulația este blocată pe centura Capitalei, în zona Chiajna, unde „nu s-a intervenit cu absolut niciun utilaj de deszăpezire, au derapat TIR-uri, de ore întregi totul este blocat. În zona Chiajna, inclusiv centura a fost blocată ore întregi”, a declarat un șofer pentru Digi24.

În caz că aveți nevoie de ajutor, puteți folosi numărul de telefon al dispeceratului Primăriei, unde se primesc sesizări: 0213055565. Sau puteți chiar voi să dați o mână de ajutor semenilor pentru a ajunge la muncă, folosind mijloacele de transport în comun, ca în imaginea de mai jos:

Consultări pentru un nou Guvern. Premierul interimar e gata sa dea replay. Orban: românii s-au săturat de PSD

Articolul precedent

Un bărbat și-a găsit câinele spânzurat și cu urechile tăiate, în curte. Poliția ignoră cruzimile asupra animalelor: „face tam-tam pentru nişte javre.”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual