sursa foto: petfinder.com
FactualSpot

Candidatul surpriză la alegerile municipale din Franța – o pisică

0

Un partid de extremă stângă din Franţa a făcut luni publică intenţia de a include o pisică pe lista sa la alegerile municipale din Rennes cu scopul de a face mai bine cunoscută condiţia animalelor, conform AFP.

Patrupedul pe nume Rec, prescurtare de la numele „Reindeer in common” va fi trecut în josul listei pentru alegerile municipale din 15 și 22 martie.

Partidul de extrema strângă din Franţa promite, în campania sa, să sterilizeze pisicile fără stăpân și să interzică folosirea animalelor sălbatice la circ. Obiectivul partidului constă în: „evidenţierea unui subiect care nu este foarte prezent în această campanie municipală: condiţia animalelor”, conform declarațiilor Félix Boullanger, co-director al campaniei pentru această listă.

Cu scopul de a evita invalidarea listei de către autorităţi, un bărbat îi va împrumuta numele său pisicii Rec. „Este o candidatură simbolică, aşa cum se întâmplă adesea. Chiar dacă obţinem 99,9% la alegerile municipale, el nu va fi ales”, a mai arătat Boullanger.

Lista „Rennes en commun”, sprijinită de asociaţia pentru apărarea animalelor L214, se angajează să creeze „o delegaţie pentru protecţia animalelor, să crească ponderea proteinelor vegetale din meniurile de catering, să sprijine interdicţia naţională a circurilor care deţin animale sălbatice sau să susţină o politică de sterilizare a pisicilor fără stăpân.”

LIVE: Președintele Iohannis: „Nu avem niciun caz de coronavirus înregisrat în România”. Șeful statului convoacă CSAT pentru miercuri. Scenariul alegerilor anticipate merge mai departe

Articolul precedent

LIVE: Gabriela Firea renunță la vinieta Oxigen. Mesajele de pe Facebook au convins-o: proiectul anti-poluare continuă fără restricții

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual