sursa foto: Facebook.com/PNLIF
FactualSpot

Candidatul PNL la CJ Ilfov, Hubert Thuma: „Există o discrepanță uriașă între București și Ilfov. Nu există un plan comun pentru o dezvoltare coerentă”

0

PNL face o „schimbare de gardă în administrație” prin decizia de a-l desemna pe Hubert Thuma, actual președinte al filialei PNL Ilfov, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov la viitoarele alegerile locale.

Marian Petrache, liberalul care a ocupat timp de 8 ani funcția de președinte al CJ Ilfov își îndreaptă atenția către o funcție a executivului, declarând pentru început că va fi primul pe lista PNL-ului pentru Senat la alegerile parlamentare din acest an.

„Organizația Ilfov nu și-a propus să ridice statui, dar nici să lapideze oameni de partid. Tocmai de aceea, este o redistribuire de roluri, de asumări pentru a aduce un suflu nou. Așa cum este adevărat că eu am fost votat de către colegii mei drept candidat la Președinția CJ, la fel de adevărat este faptul că Marian Petrache se va afla pe listele pentru Parlament.” a confirmat Hubert Thuma pentru Digi24.

Candidatul PNL subliniază importanța funcției pentru care candidează și dificultatea cu care se confruntă administrația județeană în spațiul actual:  „Ilfovul este un județ greu. Este un județ care are valențe de Capitală. Ne intersectam aici cu interesele Bucureștiului, iar oameni care muncesc în București, locuiesc în Ilfov, și invers. Cu toate acestea, în momentul de față există o discrepanță uriașă între cele două entități administrative. Este poate cea mai mare provocare politică a localelor.”

„Ilfovul este locul de joacă pentru multe interese sulfuroase, pentru clanuri mafiote, pentru grupuri de interese nelegitime.” a mai spus Thuma.

Candidatul explică dificultățile financiare întâmpinate de administrația Ilfov în ultimii ani, în ciuda faptului că  este unul dintre județele cu cele mai mari venituri proprii: „Guvernele PSD care au tot condus țara din 2012 încoace nu au dus bani spre Ilfov, ci spre județele controlate de baronii rosii – cu rezultatele pe care le știm cu toții.”

Conducerea PNL Ilfov l-a desemnat pe Hubert Petru Ștefan Thuma candidatul formațiunii la alegerile locale, în ședința din data de 20 februarie, cu 51 voturi pentru, 3 împotrivă  și o abținere.

LIVE: Noi informații despre situația pacienților diagnosticați cu coronavirus din România

Articolul precedent

MAI pregătește reguli noi după cazul Pintea: medicul va decide când se pun cătușe

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual