sursa foto: Shutterstock/ 271 EAK MOTO
FactualSpot

Campanie pentru combaterea violenței domestice. Actrița Salma Hayek luptă împotriva abuzurilor asupra femeilor generate de măsurile de izolare luate de state în pandemie

0

Mai multe state au avertizat că, în contextul pandemiei, pe fondul restricţiilor sociale instituite asupra publicului în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului, violenţa domestică a crescut. Actriţa Salma Hayek, nominalizată la Oscar, a lansat miercuri, 20 mai, o campanie pentru combaterea violenţei împotriva femeilor nevoite să stea acasă, îndemnându-și fanii de pe reţelele de socializare să „fie solidari cu femeile”, potrivit Reuters.

Campania #StandWithWomen va fi derulată prin intermediul Chime For Change, inițiativa casei de modă Gucci, fondată în 2013 de Hayek şi de cântăreaţa Beyonce, pentru a sprijini finanţarea organizaţiilor care luptă împotriva violenţei domestice în diverse locuri din lume.

„Ne-am retras în case ca să ne protejăm împotriva ameninţării COVID-19, dar dacă locuinţa noastră ar fi şi ea o ameninţare?”, a arătat Selma Hayek într-un video pe Instagram: „Este foarte important să luăm atitudine împotriva violenţei domestice… Putem într-adevăr să obţinem o schimbare dacă ne unim vocile şi strigăm: Ajunge!”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

We #standwithwomen by listening to their voices. We stand with women by responding to their unique and various needs. We stand in solidarity with ALL women during this critical time when gender-based violence is increasing and access to health services is limited. If you want to join @ChimeforChange and the #Keringfoundation in supporting this movement or learn more about it, go to the link in my bio. Apoyamos a las mujeres cuando escuchamos sus voces. Apoyamos a las mujeres cuando respondemos a sus variados y especificas necesidades. Nos unimos a las mujeres durante estos momentos críticos cuando la violencia de género está aumentando y el acceso a los servicios de salud es limitado. Si quieres ser parte del movimiento con #StandWithWomen únete a nosotros en el enlace de mi biografía. #guccicommunity #keringforwomen #gucciequilibrium

O postare distribuită de Salma Hayek Pinault (@salmahayek) pe


Mai multe țări din diverse colţuri ale lumii au impus măsuri de izolare la domiciliu pentru a combate pandemia de COVID-19, însă acestea riscă să le forţeze pe femei să rămână blocate la domiciliu împreună cu cei care pot abuza de ele, lipsite de posibilitatea de a cere ajutor.

Selma Hayek se numără printre vedetele care s-au alăturat protestelor împotriva violenţei domestice pe timpul perioadei de izolare la domiciliu, la o lună după ce actriţa de origine sud-africană Charlize Theron a lansat o campanie similară. Peste 50 de actriţe şi personalităţi s-au alăturat campaniei lui Theron.

Campania #StandWithWomen este desfăşurată în parteneriat cu Kering Foundation, o asociaţie caritabilă care luptă pentru combaterea violenţei domestice pe continentul american, în Europa de Vest şi Asia.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat populația cu privire la „creşterea înfiorătoare la nivel mondial” a violenţei domestice generată de epidemia de coronavirus. Totodată, acesta a îndemnat ca guvernele să intensifice eforturile de prevenire a violenţei împotriva femeilor.

În România, pentru infracțiunile de violență săvârșite asupra unui membru de familie maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime. Cosmina Simean, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a declarat că „este o perioadă foarte grea atât pentru femei, cât și pentru copii. Decretarea situației de urgență a făcut ca numărul femeilor care sună să ceară ajutor a crescut foarte mult.”

Grupul de comunicare strategică raportează 17.585 de români infectați cu coronavirus. 10.581 de persoane s-au vindecat și 1.151 au decedat

Articolul precedent

Directorii Volkswagen au obținut o înțelegere judiciară de 9 milioane de euro în scandalul Dieselgate

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual