FactualSpot

Camera Deputaților a fost convocată pentru o nouă sesiune extraordinară în perioada 16 – 31 iulie

0

Biroul permanent al forului legislativ a decis marți, 14 iulie, convocarea Camerei Deputaților într-o nouă sesiune extraordinară, în scopul de a prelungi actuala sesiune extraordinară, în perioada 16-31 iulie. Actuala sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor se încheie miercuri, 15 iulie, a precizat Agerpres.

Programul aprobat prevede că deputaţii vor lucra de joi până săptămâna viitoare în comisii, iar şedinţe de plen sunt fixate pentru datele de 27 şi 28 iulie. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, pe 29 iunie, convocarea sesiunii extraordinare în perioada 1 – 15 iulie, printre proiectele care se aflau pe ordinea de zi fiind şi iniţiativa USR „Fără penali în funcţii publice”, care urmează să fie dezbătută şi să se voteze marţi, la propunerea PSD.

Potrivit Constituției României, la art. 66 se prevede că „Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.”

Alineatul 2 face referire, însă, la posibilitatea Camerelor de a se întruni şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Amenințări cu moartea pentru secretarul de stat, Raed Arafat: „am primit dreptul de a ucide în numele Țării și a poporului Român”

Articolul precedent

Grupul de comunicare strategică raportează 637 de noi infectări. În România, numărul total de cazuri de COVID-19 a ajuns la 33.385 de persoane și 1.931 decese

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual