sursa foto: cotidianul.ro
FactualSpot

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege al USR privind desființarea Secției Speciale. Senatul – for decizional

0

Miercuri, 27 noiembrie, Camera Deputaților a adoptat, în mod tacit, 14 iniţiative legislative, între care se află şi proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

Carmen Mihălcescu, președintele de ședință, a anunţat că cele 14 proiecte de lege au termenul de dezbatere depăşit şi, prin urmare, se consideră adoptate.

Proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari USR.

O altă propunere legislativă adoptată tacit se referă la modificarea articolului 24, alin.1, secţiunea 2, din Legea nr. 215/2001 (Legea Administraţiei Publice Locale), care stabileşte că mandatul primarilor este de cinci ani.

Alte proiecte adoptate tacit privesc modificarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, la aprobarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Singapore cu privire la serviciile aeriene, semnat la Singapore, la 31 mai 2018, a Acordului între Guvernul României şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei referitor la stabilirea la Bucureşti a Biroului Regional pentru Europa Centrală şi de Est şi privilegiile şi imunităţile sale pe teritoriul român, semnat la Erevan, la 12 octombrie 2018.

Aceste proiecte legislative urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional în cazul acestor acte normative.

La sfârșit lunii octombrie, Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat un raport, prin care respingea inițiativă legislativă a USR de desființare a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Pronunțarea unui aviz negativ din partea Comisiei permanente ar fi putut însemna și recomandarea ca membrii Camerei Deputaților să ofere un vot împotriva proiectului de desființare a secției speciale, însă proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Acesta urmează să fie transmis Senatului, care reprezintă forul decizional.

La începutul acestei luni, noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, întrebat dacă va desființa secția specială, că lucrurile nu pot rămâne așa cum sunt în momentul de față, precizând, totodată, că abordarea liberalilor e către modificarea în Parlament.

Site-ul Jumbo Romania a fost spart! Mesaje hilare afisate

Articolul precedent

Cătălin Predoiu: Guvernul nu își poate asuma o desființare peste noapte a Secției Speciale. Încep controale la permisiile acordate deținuților de la Rahova

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual