sursa: stiri.tvr.ro
De la Dosar

#DosarulMărturieMincinoasă –> Călin Popescu Tăriceanu, huiduit la ÎCCJ înaintea procesului pentru mărturie mincinoasă

0

Cu un an în urmă, Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat la Înalta Curte în dosarul deschis de DNA în 2016 pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Ulterior, decizia a fost atacată de procurorii anticorupție. În prezent, procesul se află pe rolul completului de 5 judecători.

În acest context, președintele Senatului s-a prezentat astăzi la un nou termen al apelului în Instanța Supremă. Acesta a fost așteptat de câțiva protestatari ai mișcării #rezist care l-au huiduit.

Conform romaniatv.net, avocatul lui Călin Popescu-Tăriceanu s-a opus reaudierii de martori, după ce, la termenul anterior, procurorul DNA a cerut reaudierea mai multor martori printre care se numără și Victor Ponta, Dan Motreanu și Dan Andronic. De asemenea, avocatul senatorului a cerut să fie trimise adrese la DNA pentru a se comunica dacă procurorii au respectat dispozițiile legale în legătură cu interceptarea clientului său și a fostei sale soții Ioana Valmar.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

C.T. Popescu despre mutarea ambasadei la Ierusalim: “Declarația doamnei Dăncila începe cu o fractură logică deschisă”

Articolul precedent

DE CERTAT, NE CERTĂM, DAR DE MUTAT AMBASADA, O MUTĂM?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar