sursa foto: europafm.ro
FactualSpot

Călin Nistor continuă ca Procuror-şef al DNA

0

Pe ordinea de zi a secției  pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Călin Nistor. Potrivit surselor, acesta a fost investit pentru încă 6 luni la conducerea interimară a DNA.

Călin Nistor se află la conducerea Direcției Naționale Anticorupție din luna ianuarie a acestui an, atunci când Anca Jurma nu a mai acceptat un nou mandat interimar la șefia DNA. De asemenea, ținem să reamintim faptul că Anca Jurma a fost delegată de către fostul procuror general Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA în iulie 2018, atunci când Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef DNA. Însă de atunci, nu a mai fost făcută vreo altă propunere de interimar.

Procedura de numire a unui nou procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție este cuprinsă la art.54 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor și prevede învestirea în funcție de către Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Numirea în alte funcții de conducere decât cele prevăzute la art. 54, în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (cum este cea de procuror-șef interimar) se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, de către Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Responsabilii haosului din sistemul informatic CNAS riscă plângere penală la DNA

Articolul precedent

Social-democrații i-au făcut culoar Vioricăi Dăncilă spre Palatul Cotroceni. Premierul candidează la prezidențiale

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual